بلاگ

پرمصرف ترین ادویه های ترکیبی

ادویه‌‌ها مجموعه‌‌ای از مواد ناهمگون و فرار می‌‌باشند که به عنوان افزودنی‌‌های مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.

ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، آنتی موتاژنیک، ضدالتهابی و تقویت کننده‌‌های سیستم ایمنی موجود در ادویه‌‌ها از طریق تاثیر بر عملکرد ارگان‌‌های موجود در بدن مثل سیستم گوارش، قلبی – عروقی، تنفسی، تولید مثل، اعصاب و سایر اندام‌‌های بدن باعث تاثیر مثبت ادویه جات بر سلامتی می‌‌گردند. همچنین ترکیبات طبیعی و سنتتیک موجود در این مواد توانایی بلوکه کردن ترکیبات سرطان‌زا را داشته و از رشد سرطان می‌‌توانند پیشگیری کنند.

ادویه در صنعت غذای همه کشورهای دنیا وجود دارد. هر کشوری با هر فرهنگ و شرایط آب‌وهوایی خاص خود، ادویه های متفاوتی دارد. کشورهایی همچون مراکش، تایلند یا هند جزو کشورهایی هستند که بیشترین ادویه ها را در غذاهای روزمره خود استفاده می کنند.

با آشنایی با انواع ادویه ها و دانستن این که در چه غذاهایی چه طعم هایی به بهتر شدن آن کمک می کنند، می توانید خوش‌‎طعم ترین خوراکی ها را برای عزیزان خود تهیه کنید. به جای اینکه چندین نوع مختلف ادویه در خانه خود داشته باشید و تقریبا هرگز هم از آنها استفاده نکنید، دو یا سه نوع ترکیبی تهیه کنید و در آشپزی خود از آنها بهره بگیرید.

  •  پودر کاری تایلندی:

پودر کاری چهار نوع متفاوت دارد. بیشتر آنها از ترکیب پودر گشنیز خشک، زردچوبه، زیره سبز و فلفل چیلی تهیه می شوند.

  • گارام ماسالا:

ترکیب استاندارد این ادویه شامل پودر هل، فلفل، زیره سبز، دارچین، میخک و جوزهندی است. همه این ادویه ها طعم قوی دارند و در کنار هم ترکیبی از همه مزه‌ها را تشکیل می دهند.

  • تاندوری ماسالا:

این ادویه عموما به رنگ نارنجی روشن است. دلیل این رنگ نیز وجود پودر پاپریکا، زردچوبه، فلفل چیلی قرمز و ادویه های دیگر است.

  • پودر کلمبو:

این ادویه از ترکیب پودر گشنیز خشک، دانه های فلفل، شنبلیله و زردچوبه تشکیل شده است.

  • چهار ادویه:

محتویات آن شامل فلفل سفید، جوزهندی، میخک کامل، دارچین و پودر زنجبیل است.

  •  بربره:

این ادویه از فلفل چیلی قرمز، زنجبیل بوداده، پودر هل، سیر، شنبلیله و پودر دارچین تشکیل شده است.

  •  ادویه ۵ رنگ:

همان طور که از نام این ادویه مشخص است از ۵ ادویه مختلف تشکیل شده است: رازیانه ستاره ای، میخک، دارچین، فلفل سیشوان و دانه های رازیانه. از این ادویه می توانید برای گوشت یا میگو استفاده کنید.

  • نمک اسطوخودوس:

در خانه برای آشپزی بهتر باید انواع نمک ها را داشته باشید. همان طور که از روغن زیتون برای تهیه دونات شکلاتی استفاده نمی شود، از یک نمک ثابت هم برای همه غذاها نباید استفاده کرد. ترکیب نمک و اسطوخودوس بسیار خوب است.

اما نکته مهم اين است که امکان تقلب در ادويه‌ها زياد است و شما نمي‌توانيد متوجه شويد که آيا اين ادویه ای که مي‌خريد، اصل است يا از مواد بي‌ارزشي که با رنگ‌هاي غيرخوراکي همراه شده‌اند، تهيه شده. اين ادويه‌هاي تقلبي علاوه بر اينکه هيچ خاصيتي ندارند، گاهي موجب مشکلاتي نيز مي‌شوند و سلامت مصرف‌کننده را به خطر مي‌اندازند. به همین دلیل توصیه می شود از ادویه هایی که برچسب روی آنها حاوی اطلاعاتی مانند نام و نشانی کارخانه، پروانه ساخت، مجوزهای لازم بهداشتی، تاریخ تولید و مصرف و مهر استاندارد است استفاده شود تا مشکلی برای مصرف کنندگان پیش نیاید. به هر حال ادویه هایی که در کارخانه های معتبر و در شرایط و با نظارتهای لازم کیفی و بهداشتی بستهبندی میشوند قابل اطمینان تر از سایر ادویه ها هستند.

منابع: bartarinha.ir – beytoote.com

 

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *