مقالات

ادویه ها و تقلب در فلفل سیاه

یکی از مباحثی که بعد از تقلب در ادویه ها قابل بررسی و دارای اهمیت است آلودگی میکروبی ادویه ها می باشد. در دنیا امروزی از ادویه ها به عنوان متداولترین طعم دهنده ها در مواد غذایی استفاده می شود.

طی مطالعات به عمل آمده مشخص شد که ادویه ها با توجه به اینکه جزو مواد اولیه محسوب می شوند قابلیت انتقال میکروب ها و موارد بیماری زا را ندارند. منظور از بیماری، بیماری هایی که از طریق استفاده نمودن از غذاهای آلوده و ناسالم بوجود می آید.

اکثر ادویه ها در نقاطی از جهان رشد می کنند که شرایط بهداشتی مناسبی ندارند که این نقاط با توجه به بارندگی و رطوبت بالا باعث افزایش رشدانواع قارچ ها و باکتری ها هم می شوند. به همین دلیل است که ادویه های پاک نشده دارای آلودگی های بیشتری هستند. لذا میبایست نظارت آنقدر بالا باشد تا ویژه گی های مورد نظر یک ادویه سالم از مبدا تامین شود.

تاریخ مصرف ادویه ها:

یک قانون در ادویه ها وجود دارد که ادویه های تازه دارای عطر و طعم بهتر و بیشتری هستند.

با توجه به اینکه ادویه ها دارای رطوبت پایین هستند کمتر در خطر فسادپذیری قرار می گیرند و به همین دلیل مدت ماندگاریشان هم بیشتر است. البته با گذشت هرچه بیشتر مدت زمان تاریخ تولیدشان، عطر و طعم واقعی آنها هم کم تر می شود.

لازم به ذکر است این موضوع را هم متذکر شویم که اگر ادویه ها در محل گرم و مرطوب قرار بگیرند دچار تغییر رنگ و کپک زدگی شده و حالت خمیری و به هم چسبنگی به آنها دست می دهد.

تقلب در فلفل سیاه:

امروزه تقلب در اکثر موارد یک امر طبیعی تبدیل شده که این موضوع ادویه ها را هم در بر می گیرد. یکی از این تقلب ها مربوط به فلفل سیاه می باشد که با اضافه کردن تفاله زیتون، پوست گردو، خاک اره، هسته خرمای نرم شده و سایر مواد مشابه باعث پایین آمدن کیفیت آن می شود و برای حفظ رنگ و تندی، آن را با فلفل فرنگی و خردل سیاه مخلوط میکنند.

راه تشخیص فلفل تقلبی از فلفل اصل:

اگر به فلفل سیاه خاک اره اضافه شده باشد میتوان با آزمون میکروسکوپی پی به این تقلب برد.

اگر به فلفل سیاه پوست گردو و یا هسته خرمای نرم شده اضافه شده باشد، در اولین گام باید معرف آن ساخته شود که این معرف از الکل 90 و 95 درجه به همراه اسید فسفریک به مقیاس و نسبت مساوی تهیه و در ادامه به آن یک گرم فلوروسین اضافه می شود، بعد از این مراحل 2 میلی لیتر از معرف ساخته شده را روی شیشه ریخته و مقداری از موادی که به تقلبی بودن آن مشکوک هستیم را روی آن میریزیم. بعد از این مراحل سلول های ناخالص با رنگ قرمز قابل مشاهده و تشخیص هستند.

اگر به فلفل سیاه تفاله زیتون اضافه کرده باشند میبایست مقداری گلسیرین و آب را به نسبت مساوی با هم ترکیب و در ادامه مقداری از پودر فلفل سیاهی را که به آن مشکوک هستیم را به محلول اضافه و مخلوط می نمائیم. بعد از این آزمایش تفاله زیتون ته نشین شده اما ذرات فلفل سیاه بر روی سطه مایع قرار می گیرند.

اگر به فلفل سیاه، فلفل فرنگی اضافه کرده باشند میبایست به میزان تقریبی 5 گرم فلفل مشکوک را با 10 میلی لیتر الکل 90 درجه مخلوط و طی مدت نیم ساعت در یک محل قرار دهیم. بعد از این مدت محلول را صاف کرده و مقدرا مانده الکل را تبخیر می نمائیم، اگر در مورد اشاره شده فلفل فرنگی اضافه شده باشد، پودر تقلبی به رنگ مایل به قرمز قابل مشاهده است.

کلیه محصولات فروشگاه اینترنتی رویسا اصل و فاقد هرگونه مواد افزودنی میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.