آموزش, بلاگ

برنجی به نام برنج قهوه ای

شاید برخی هنوز با نام برنج قهوه ای به طور کامل آشنا نشده اند و با شنیدن نام برنج قهوه ای فکر می کنند با یک برنج بی کیفیت و خارجی رو به رو شده است و خیلی سخت هم میتوانند با آن رابطه برقرار کند و به واسطه مصرف مداوم برنج سفید، برنج قهوه ای را با تمام فوایدش به دلیل به عدم اطلاع رسانی کامل در سبد مصرف غذایی خود قرار ندهند. لذا باید این را بدانید که برنج قهوه ای دارای خواصی به مراتب بهتر و مفیدتر از برنج سفید است و با توجه به اطلاعات ناکافی در برخی از موارد فقط به عنوان تزئین کننده غذا مورد استفاده قرار می گیرد.

جهت اطلاع باید این را بدانید که برنج قهوه ای یک محصول و ماده ای جدا از خود برنج نیست. دانه های برنج بعد از درو و انتقال به شالیکوبی دارای پوسته هایی هستند که به آن شلتوک می گویند. فرق بین برنج قهوه ای و برنج سفید فقط در نحوه جداسازی شلتوک آن می باشد. برنج سفید بعد از انتقال به شالیکوبی در خشک کن قرار می گیرد تا دانه های آن کاملا خشک و آماده فرآوری شوند. برای جدا شدن شلتوک از دانه برنج دستکاه های شالیکوبی دارای تنظیماتی به منظور میزان پوستگیری و پولیش از برنج می باشند که هرچه قدر میزان پوست گیری بیشتر باشد برنج هم سفید تر می شود و اگر میزان پوست گیری شده کم باشد برنج قهوه ای تر می باشد که به این نوع برنج ها برنج سفید می گویند.

برنج قهوه ای به دلیل عدم پوستگیری کامل دارای سبوس روی خود می باشد که این سبوس باعث افزایش کربو هیدرات ها نسبت به برنج سفید می شود. به همین دلیل امروزه مصرف اقلام مختلف برنج قهوه ای افزایش یافته و این محصول جزو سبد خرید برخی خانواده ها به دلیل فوایدش قرار گرفته شده است.

با توجه به مقدار کمتر پوست گیری در برنج قهوه ای، برنج قهوه ای دارای ضایعات کمتری نسبت به برنج سفید هم باشند و همچنین می توانند باعث افزایش درآمد کشورها و مناطق تولید کننده برنج شوند. این نوع برنج اکثرا در کشورهایی شرق آسیا مصرف می شود که با توجه به اطلاع رسانی های صورت گرفته و آگاهی مردم از فواید برنج قهوه ای، استفاده از این محصول در کشور ما هم رو به افزایش است.

البته روش دیگری هم برای تبدیل شلتوک به برنج قهوه ای وجود دارد که آن این است که برنج بعد از برداشت و انتقال به شالیکوبی، شلتوک ها به داخل آب داغ انتقال پیدا میکنند و سپس بعد از حرارت و خشک شدن مواد معدنی و مغذی موجود در پوسته برنج به دانه برنج منتقل می شود و این نفوذ پذیری باعث تغییر رنگ دانه برنج از سفید به رنگ قهوه ای می شود.

روش تهیه برنج قهوه ای چگونه است؟

در نهایت اگر دانه های برنج (شلتوک) بعد از برداشت و انتقال به کارخانه شالیکوبی یک لایه از روی آن برداشت شود به آن برنج قهوه ای می گویند و در صورت برداشت چند لایه به برنج سفید تبدیل می شوند.

زمان پخت برنج قهوه ای با برنج سفید فرقی ندارد و فرایند حرارت دهی و فرآوری آن به گونه ای نیست که باعث له شدن برنج نهایی شود.

البته برخی از افراد هم از بوی نامطبوع این برنج شکایت دارند که قادر به تحمل بوی این نوع برنج ها نمی باشند.

دلیل این بوی نامطبوع این است که در برنج دو نوع پوسته وجود دارد، اولی پوسته نازک و دومی پوسته شلتوک نام دارد. در برخی از موارد مشاهده می شود که در بین برنج های سفید دانه های وجود دارد که کاملا پولیش نشده و و خطوط قرمز و قهوه ای بر روی آن نقش بسته که به اشتباه و به نظر برخی ها این دانه ها خراب هستند و سعی می کنند آنها را جدا کرده و به دور بیاندازند.

اگر با ناخن بر روی این خطوط و نقوش بکشید متوجه می شوید که قابلیت کنده شدن از روی دانه برنج را دارند که این پوسته ها همان سبوس برنج می باشند. این پوسته دارای ویتامین، املاح، پروتئین و چربی می باشد. لذا هنگامی که دانه های برنج قهوه ای برای پخت آماده انتخاب می شوند، این ویتامین ها، املاح و چربی ها به مغز برنج می رسند و با انتقال این مواد سبوس دار به برنج، بوی خاصی ایجاد می کنند که باب میل برخی ها نمی باشد.

البته این بو برای طرفدران برنج قهوه ای و افرادی که از خاصیت و مواد مفید موجود در آن آگاه هستند ناخوشایند نمیباشد.

روش نگهداری برنج قهوه ای:

با توجه به زیاد بودن میزان چربی و املاح در برنج قهوه ای، پیشنهاد می شود که برنج را برای نگهداری در محیطی کاملا خشک و به دور از رطوبت قرار دهید تا از فاسد شدن و تجزیه جلوگیری بعمل آید.

زمان ماندگاری برنج قهوه ای:

برنج قهوه ای از ماندگاری کمتری نسبت به برنج سفید برخوردار است که این مورد برمیگردد به املاح و چربی موجود در برنج قهوه ای که میزان نگهداری آن را نسبت به برنج سفید تا نصف کاهش می دهد.

محل نگهداری برنج قهوه ای:

برنج قهوه ای همانند برنج سفید قابلیت نگهداری در کیسه ها و ظروف پلاستیکی را دارند.

همچنین تا به حال هیچ موارد خاصی از مشکلات استفاده از برنج قهوه ای عنوان نشده است.

پخت برنج قهوه ای:

  • از آبکش کردن برنج خودداری کنید زیرا آب کش کردن باعث از بین رفتن املاح و ویتامین های مفید برنج می شود.
  • مقدار مورد نیاز آب برای پخت برنج قهوه ای دوبرابر مقدار برنج می باشد.
  • اگر برنج قبل از پختن در آب خیسانده شود باعث مغز پخت شدن بهتر برنج می شود.
  • پخت برنج قهوه ای به زمانی حدود یک ساعت احتیاج دارد.
  • قبل از خرید از کیفیت برنج مطئین شوید.
  • به دلیل املاح مفید در برنج قهوه ای میتوان از آن برای غذای کودک هم استفاده کرد.
  • برنج قهوه ای یکی از بهترین مواد غذایی برای وعده ها می باشد.

خواص برنج قهوه ای: 

  • برنج قهوه ای دارای مواد معدنی زیادی از جمله فسفر، کلسیم، منگنز و سایر ویتامین های مفید می باشد.
  • برنج قهوه ای به عنوان کاهنده انسولین و کنترل قند خون می شود و برای افراد دیابتی مفید می باشد.
  • برنج قهوه ای میتواند در کنترل وزن کمک کند.
  • با توجه به اینکه برنج قهوه ای جزو خانواده های غلات محسوب می شود، میتوان از آن به عنوان داروی کاهنده آسم استفاده کرد.
  • برنج قهوه ای میتواند در سلامتی استخوان ها تاثیر موثری داشته باشد.
  • با توجه به دارا بودن فیبر بالا، برنج قهوه ای میتواند به کارکرد دستگاه گوارش کمک کند.

نحوه تهیه برنج قهوه ای:

با توجه به تازه بودن برنج قهوه ای و تمایل برخی به استفاده از آن، نمیتوان آن را به راحتی تهیه نمود و یکی از روش های تهیه آن مراجعه به سایت فروشگاه های اینترنتی از جمله سایت اینترنتی رویسا و ثبت سفارش این محصول میباشد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *