دارچین نوعی ادویه خوش عطر و طعم میباشد که از قدیم الایام در دنیا مورد استفاده بوده است. در سراسر دنیا این گیاه به دلیل دارا بودن خواص درمانی متعدد به کار گرفته شده و تاریخچه استفاده از دارچین به دوران مصر باستان باز میگردد، این ماده در آن زمان بسیار ارزشمند و نایاب بوده و از آن برای درمان امراض مختلف، هدیه به پادشاهان، خوشبو کردن و مومیایی کردن استفاده میگردید. این ماده خوش عطر، بومی کشور سریلانکا و جنوب هند بوده و بهترین نوع آن دارچین سیلانی میباشد. درخت دارچین در چین نیز میروید. ارتفاع این درخت به 5 تا 10 متر میرسد و برگ های این درخت همیشه سبز بوده و دارای گل هایی به رنگ سفید مایل به زرد و میوه هایی به رنگ بنفش است. بعد از چند سال از کاشت درخت دارچین آن را قطع میکنند و پس از برش زدن ساقه، پوسته داخلی آن که دارچین نام دارد را از آن جدا کرده و روی آن شیار هایی ایجاد مینمایند و به نوارهای لوله ای تبدیل کرده و سپس آن را خشک میکنند تا رطوبت آن از بین رود. بعد از خشک شدن چوب دارچین آن را به قطعات ریز بریده و به فروش میرسانند.
خرید دارچین عمده
برای برخورداری از عطر، طعم و خواص دارچین بهتر است از بهترین نوع دارچین که کیفیت بالایی دارد استفاده نمایید. پودر دارچینی که تازه نباشد، اکثر خواص خود را از دست میدهد. رنگ دارچین باید زرد تا قهوه ای مایل به قرمز باشد و دارچین باید عاری از حشرات مرده و زنده، مواد خارجی شامل ساقه، برگ و مواد خارجی دیگر از جمله شن، گرد و خاک باشد. دارچین سالم باید فاقد انواع کپک زدگی کرم ها و باقی مانده حشرات باشد. بهتر است برای نگهداری از دارچین آن را در مکان های سرپوشیده به دور از رطوبت، نور آفتاب و حرارت زیاد نگهداری کرد. نگهداری آن در انبار باید به گونه ای باشد تا حشرات و کرم ها به داخل آن نفوذ نکنند و شرایط نگهداری در انبار مناسب بوده و فاقد رطوبت باشد. در زمان جا به جایی نیز باید بسته بندی مناسبی داشته تا هنگام نگهداری در کشتی، از باران و حرارت زیاد مصون مانده و کیفیت خود را از دست ندهد.
ملاک اصلی در تشخیص کیفیت چوب دارچین عطر، رنگ و طعم آن بوده و دارچین تازه طعم و خواص بیشتری نسبت به دارچین های قدیمی و کهنه دارد در نتیجه از دست رفتن عطر و عطم خوش دارچین نشان دهنده ی نا مرغوب بودن آن، نحوه نگهداری نامناسب و عدم تازگی آن میباشد. دارچین با کیفیت و اعلاء از زیبایی خاصی برخوردار است و از ویژگی های آن میتوان به درست و سالم بودن قطعات آن، نداشتن کپک و خاکه اشاره نمود.
نگهداری دارچین
برای افزایش طول عمر دارچین بهتر است آنها را در ظروف شیشه ای درب دار و بدون روزنه در مکانی تاریک، خشک و خنک قرار دهید و میزان تماس آن با جریان هوا، رطوبت، گرما و نور را به حداقل برسانید، این کار از خرابی محصول جلوگیری کرده و در مدت زمان بیشتری قابل نگهداری است. ادویه جات خراب یا فاسد نمیشوند ولی در صورت نگهداری نادرست پس از مدتی عطر، طعم و رنگ خود را از دست میدهند. چوب دارچین آسیاب نشده نسبت به پودر دارچین از عمر طولانی تری برخوردار است زیرا کمتر در معرض جریان هوا، گرما و رطوبت قرار میگیرد که این امر موجب حفظ عطر و طعم آن برای زمان طولانی تر میشود.
آلاینده های دارچین
دارچین باید عاری از حشرات مرده و زنده، مواد خارجی شامل ساقه، برگ و مواد خارجی دیگر از جمله شن، گرد و خاک باشد. علاوه بر آن رشد این میکروارگانیسم ها که شامل کلی فرم، اشریشیا کلای، باسیلوس سرئوس، کلستریدیم پرفرنژنس، کپک و تخم انگل میباشد، در دارچین نباید از حد استاندارد خود فراتر رود و اندازه گیری این فاکتور ها نیاز به واحد کنترل کیفی و آزمایشگاه های میکروبی مجهز دارد.
کامنت بگذارید