آموزش, بلاگ

داستانی کوتاه از شکر سرخ

بخش بهنمیر به عنوان یکی از مناطق استان مازندران توانسته در این چند سال اخیر به عنوان یکی از اصلی ترین مراکز پخت شکر سرخ/قهوه ای در مازندران تبدیل شود

کاملا واضح است که خاک مازندران به دلیل حاصلخیز بودن مستعد کاشت، داشت و برداشت انواع گیاهان و محصولات کشاورزی است که نیشکر هم یکی دیگر از همین محصولات کشاورزی به شمار می آید که جای خود را در بین برخی نقاط از جمله بهنمیر باز کرده است.

طبق آخرین بررسی هی بعمل آمده مشخص شده است که کشت نیشکر به حدود ۲ هزار سال قبل برمیگردد.

در زمان های قدیم کشت نیشکر کم کم رو به رکود رفت تا جایی که به حداقل ممکن خود رسید اما با روی کار آمدن ناصرالدین شاه و در دست گرفتن قدرت مجددا جان تازه ای به خود گرفت و زمین های حاصلخیز و مستعد شروع به کشت شدند.

در برخی از اسناد قدیمی و نوشته های مربوط به زمان های قدیم از جمله یادداشت های محمد حسن خان اعتمادالسلطنه شکر مازندران را به شکر هندوستان تشبیه کردند.

شکر سرخ در گویش مازندرانی به لله شکر معروف است و علاوه بر بهنمیر در سایر نواحی این استان از جمله شهرستان قائمشهر نیز کشت می شود.

شکر سرخ دارای مواد مغذی چون کلسیم، سدیم، منیزیم و … می باشد و در هر ۱۰۰ گرم شکر قهوه ای حدود ۳۷۰ کالری نهفته است.

حتی در برخی کتاب های دینی مذهبی به این نکته که شکر سرخ برای همه چیز مفید است و هیچ ضرری ندارد هم اشاره شده است. در ادامه باید به این نکته هم توجه نمود که شکر سرخ برای هیچ چیز حتی دیابت هم ضرر ندارد و یکی از ترکیبات اصلی داروهای دیابت در طب اسلامی به شمار می آید.

برای اطلاع از سایر اطلاعات مفید مربوط به شکر سرخ کافی است تا در فضای مجازی جستجویی کوتاه داشته باشید و یا به مواد درمانی مورد استفاده در طب سنتی و اسلامی مراجعه فرمائید.

تهیه شکر سرخ در بهنمیر از اواسط پاییز شروع می شود، به این صورت که در ابتدا نیشکر از مزارع برداشت می شود و در ادامه بعد از جداکردن برگ ها و ساقه های خشک وارد دستگاه آسیاب (آبگیری) می شود و عصاره نیشکر بعد از آبگیری به ظرف بزرگ مسی که بر روی آتش قرار دارد انتقال داده می شود و با نحوه مختلف فرآوری تهیه و در نهایت آماده می شود.

این محصول در پخت انواع کیک و شیرینی، غذاهای محلی و سنتی و … کاربرد دارد

این محصول برای نسل جدید ناشناخته و برای نسل های قدیمی شناخته شده است. به دلیل عوامل متعددی از جمله سختی کاشت، داشت و برداشتی که در این نوع محصول وجود دارد، نسل های جدید تمایلی به حضور و فعالیت در این رشته را ندارند. میانگین برداشت نیشکر در هر ۱۰۰ متر مربع حدود ۲۰ کیلوگرم نیشکر می باشد که این موضوع ارتباط مستقیمی هم با نوع زمین کشاورزی دارد.

به گفته پیشکسوتان این رشته، برخلاف سایر محصولات کشاورزی مازندران، سرما تاثیر مثبتی بر کیفیت، رنگ و مزه نیشکر دارد.

کلیه محصولات فروشگاه اینترنتی رویسا از جمله شکر سرخ آن از مرغوب ترین و بهترین مواد اولیه تولید و بسته بندی شده اند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *