مجله رویسا

برنج قهوه ای

برنج قهوه ای

برنج موسوم به برنج طارم قهوه ای یکی از غلات سرشار از منیزیم می باشد.
بهتر است قبل از معرفی خواص قابل توجه برنج قهوه ای خود برنج قهوه ای را بیشتر بشناسیم. برنج قهوه ای از خانواده غلات به صورت تصفیه نشده میباشد که فقط لایه بیرونی آن برداشته شده است.

به طور کلی دانه های برنج دارای چند لایه می باشند که در برنج قهوه ای فقط لایه بیرونی آن برداشته می شود که این کار منجر به قهوه ای شدن رنگ دانه برنج می شود و این موضوع باعث معرفی برنج قهوه ای به عنوان مواد غذایی یا غلات سبوس دار می باشد.
برنج قهوه ای با حفظ مواد مغذی در خود باعث جلب نظرات بیشتر مردم هم به واسطه خوش خوراک تر شدن نیز شده که این امتیاز با عطر و طعم بیشتر هم همراه است. برنج قهوه ای دارای خواص زیادی می باشد که برای نمونه می توان به بهبود عملکرد قلب و عروق، کلسترول، استرس و … اشاره کرد.
جوانه مربوط به برنج قهوه ای همانند سایر جوانه ها به عنوان یکی از محبوب ترین ماده خوراکی به شمار می آید که دارای ارزش غذایی بالایی می باشد. پس با این حساب بهترین راه استفاده از برنج قهوه ای استفاده از جوانه اش می باشد.
جوانه زدن برنج قهوه ای باعث افزایش عناصر مفید و ضروری در رژیم غذایی می باشد. نکته جالب توجه اینکه جوانه ها را بدون اینکه در ارزش غذایشان اتفاقی رخ دهد میتوان استفاده کرد.

چرا روی مصرف برنج قهوه ای تاکید شده چیست؟

با توجه به مطالب اشاره شده در بالا مشخص شد که برنج قهوه ای به مراتب بهتر از برنج سفید است و این موضوع هم به دلیل وجود مواد مغذی بیشتر در برنج قهوه ای می باشد.
برنج قهوه ای همانند برنج سفید مراحل پی در پی آماده سازی و فرآوری را طی نمیکند و دارای اجزای سالم و طبیعی تری نسبت به برنج سفید می باشد.

خواص برنج قهوه ای
خواص مفید برنج قهوه ای برای سلامتی:

– برنج قهوه ای یکی از مواد غذایی مفید برای کاهش قند خون می باشد و کنترل کننده دیابت است.
– برنج قهوه ای دارای آنتی‌اکسیدان های فرآوان و قوی می باشد که بدن را در مقابل آسیب دیدگی محافظت می کند.
– برنج قهوه ای یکی از رژیم های مفید غذایی برای کنترل وزن می باشد.
– برنج قهوه ای در کمک به بهبود اختلالات عصبی کمک فرآوانی می کند.
– این برنج به بهبود سیستم گوارش هم کمک کرده و با تنظیم عملکرد روده باعث حس سیری می شود.
– برنج قهوه ای باعث حفظ و کنترل خوب کلسترول خون می شود.
– طی مطالعات مشخص شده که برنج قهوه ای به عملکرد بهتر مغز و سیستم عصبی هم کمک میکند.
– مصرف برنج قهوه ای به واسطه وجود مقادیر قابل توجه ویتامین باعث افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می شود.

 

پخت و پز برنج قهوه ای:

برنج قهوه ای علاوه بر آسیا در سراسر دنیا هم جزو ماده غذایی اصلی محسوب می شود. این نوع برنج ها به صورت چلو، به همراه خورشت و … مورد استفاده قرار می گیرد.
این نوع برنج به دلیل وجود پوسته و لایه بیرونی روی آن دیرتر از برنج سفید پخت می آید و خیساندن بیشتر آن به زود پختن آن هم کمک می کند. زمان پخت تقریبی برنج خیس داده شده به مدت 35 الی 45 دقیقه می باشد.

نحوه نگهداری برنج قهوه ای:

در ساختمان اجزای تشکیل دهنده برنج قهوه ای روغن هایی طبیعی وجود دارد که در صورت نگهداری در مدت زمان طولانی باعث فاسد شدن برنج می شود. لذا قبل از خرید و مصرف برنج به تاریخ انقضا و تازگی بودن آن اطمینان حاصل فرمائید.
برنج قهوه ای خام را می توان به مدت شش ماه در ظروف در بسته و دمای اتاق نگهداری کرد.

 

برای کسب اطلاعات در مورد آرد برنج بر روی لینک کلیک کنید

1 نظر در “برنج قهوه ای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.