طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت و سویا؛ انتخابی سالم و خوشمزه

همبرگر غذای محبوب و خوشمزه است که در اکثر رستوران ها و فست فودی ها سرو می‌شود، با این تفاوت که می‌توانید در خانه و با مواد اولیه تازه و در دسترس همبرگر خانگی داشته باشید. در این صورت شما به کلیه مواد تشکیل دهنده همبرگر کنترل کامل دارید و مطابق با ذائقه خود می‌توانید ترکیبات آن را شخصی سازی کنید. بی شک مهم ترین فرمول خوشمزه شدن همبرگر خانگی مواد ادویه درجه یک و ادویه های به کاررفته در آن است که نقش مهمی در ارتقا طعم این غذا دارد. در این مقاله دو دستور تهیه متداول همبرگر خانگی یعنی طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت و سویا و همبرگر با سویا را به شما آموزش می‌دهیم.

1) آموزش تهیه همبرگر با سویا و گوشت

اگر به دنبال یک همبرگر خوشمزه، مغذی و کم چرب هستید بهتر است همبرگر با ترکیب گوشت و سویا را امتحان کنید. همبرگرخانگی با ترکیب گوشت و سویا بافت نرم و طعم بی‌نظیری دارد. به همین خاطر در ادامه دستور پخت آسان و مرحله به مرحله همبرگر با سویا و گوشت را به شما آموزش می‌دهیم.

آموزش تهیه همبرگر با سویا و گوشت

مواد لازم برای تهیه همبرگرخانگی با سویا و گوشت

گوشت چرخکرده350 گرم
سویا 200 گرم
پیاز متوسط1 عدد
پودر سوخاری3 قاشق غذاخوری
تخم مرغ1 عدد
سیر رنده شده1 حبه
پودر فلفل سیاه، پودر آویشن، ادویه پاپریکابه میزان لازم
روغن مایعبه میزان لازم

طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت چرخ کرده و سویا

• آماده سازی سویا و گوشت:

سویا را از 30 دقیقه قبل در آب گرم بخیسانید و کنار بگذارید تا نرم شود؛ سپس آب اضافی سویا را بگیرید. برای تهیه همبرگرخانگی می‌توانید از گوشت ریز چرخکرده استفاده کنید. اگر گوشت را خودتان در منزل چرخ می‌کنید بهتر است از گوشت با کیفیت بالا یعنی ترکیب گوشت چرخکرده گاو با چربی مناسب استفاده کنید. اگر دوست دارید همبرگر شما طعم خاص تری داشته باشد به دلخواه می‌توانید از گوشت گوسفند نیز استفاده کنید.

• آماده سازی و مخلوط کردن مواد:

پیاز را پوست بگیرید و رنده ریز کنید و آب پیاز را بگیرید. حالا سویا و گوشت را به همراه پودر سوخاری، تخم مرغ، سیر و ادویه ها درون میکسر بریزید. بعد مواد همبرگر را به کاسه مناسبی انتقال دهید و به خوبی با دست ورز بدهید.

آماده سازی مواد همبرگر

• تقسیم کردن مواد همبرگر:

مواد همبرگر را به قسمت های مساوی تقسیم کنید. با توجه به اندازه و قطر همبرگر که مدنظرتان است می‌توانید تکه های 120 تا 150 گرمی از مواد همبرگر را در نظر بگیرید و هر قسمت از آن را به شکل توپ گرد کنید تا همبرگر یکنواخت و یکسان داشته باشید.

• فرم دادن به همبرگر:

مواد همبرگر که با دست فرم داده اید را روی سطح صاف قرار دهید و بفشارید تا حالت بگیرد و مطمئن شوید تا ضخامت همبرگرها یکسان باشد. به جای این کار می‌توانید از قالب های همبرگرزن موجود در بازار استفاده کنید و قالب بزنید. بعد از فرم دادن به همبرگر آن را در یخچال قرار دهید تا مقداری سفت شود و استحکام بیشتری در زمان پخت داشته باشد.

طرز تهیه همبرگرخانگی

• سرخ کردن همبرگر:

در ادامه مقداری روغن درون تابه گریل بریزید و همبرگر را از یخچال خارج کنید و داخل تابه سرخ کنید. به دلخواه می‌توانید از پنیر، کاهو و سبزیجات نیز برای ساندویچ همبرگر استفاده کنید.

🔺 اگر برای شما هم تازگی و کیفیت ادویه ها پر اهمیت است و به دنبال طعم خاص برای همبرگرهایتان هستید، پیشنهاد میکنیم برای خرید ادویه جات درجه 1 به فروشگاه اینترنتی رویسا که تولیدکننده برتر ادویه در شمال کشور است مراجعه کنید: 👇

🔺 در این مقاله ادویه های پایه و اصلی برای تهیه همبرگر خانگی آورده شده است؛ اما اگر می‌خواهید همبرگر با طعم رستورانی داشته باشید سری به مقاله زیر بزنید تا با ادویه های مخصوص همبرگر آشنا شوید. 👇

2) آموزش همبرگر خانگی با سویا

همبرگر با سویا یک گزینه پرطرفدار و ویژه برای افرادی است که به دنبال یک جایگزین برای گوشت قرمز هستند یا می‌خواهند گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف کنند و به جای آن از دانه سبزیجات و پروتئین های گیاهی استفاده کنند. همبرگر سویا سرشار از پروتئین و فیبر است و چربی کمتری نسبت به همبرگرهای گوشتی دارد.

آموزش همبرگر خانگی با سویا

مواد لازم برای همبرگر خانگی با سویا

سویا 200 گرم
تخم مرغ1 عدد
پودر سوخاری3 قاشق غذا خوری
پیاز1 عدد متوسط
جعفری خرد شده2 قاشق غذا خوری
پودر زیره½ قاشق چای خوری
پودر گشنیز1 قاشق چای خوری
پودر زردچوبه½ قاشق مربا خوری
پودر سیر½ قاشق مربا خوری
فلفل سیاه و نمکبه میزان لازم

طرز تهیه همبرگر با سویا

مرحله 1) آماده سازی سویا:

ابتدا سویا را درون آب ولرم و مقداری نمک به مدت حدود 20 دقیقه بخیسانید و بعد از این مدت آبکشی کنید. سپس سویا را درون قابلمه ای بریزید، مقداری آب به آن اضافه کنید و به مدت حدود 15 دقیقه با حرارت کم بجوشانید و با آب سرد آبکشی کنید. در ادامه سویا را با دست فشار دهید تا تمام آب های اضافی آن خارج شود.

مرحله 2) میکس کردن مواد:

سویا را چرخ کنید یا درون دستگاه غذا ساز بریزید تا به صورت خمیر در بیاید. سپس سویا را به همراه پیاز رنده و آب گرفته شده درون کاسه مناسبی بریزید و تخم مرغ، پودر سوخاری، جعفری خرد شده و ادویه ها را به آن اضافه کنید و ورز بدهید یا از غذاساز استفاده کنید تا تمامی مواد به خوبی با هم میکس شود. در این مرحله اگر مواد خیلی شل بود می‌توانید مقداری پودر سوخاری یا آرد گندم نیز به آن اضافه کنید.

مواد اولیه همبرگر

مرحله 3) فرم دادن به همبرگر:

خمیر آماده شده را به مدت 20 تا 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مقداری مزه دار و سفت شود. سپس مواد را درون همبرگرزن بریزید یا خمیر را گرد کنید و با دست فرم دهید و زیر و روی آن نایلون قرار دهید و مقداری فشار دهید تا سفت شود و بعد برای حدود 20 دقیقه درون یخچال قرار دهید تا استحکام خود را حفظ کند.

مرحله 4) سرخ کردن همبرگر:

درون تابه مقداری روغن بریزید و همبرگرها را سرخ کنید. به جای این کار می‌توانید روی تابه اسپری روغن بزنید و همبرگر را گریل کنید تا همبرگر خانگی با سویا داشته باشید. همبرگر آماده شده را درون نان ساندویچی قرار دهید و با گوجه، خیارشور، کاهو یا هر چیزی که تمایل دارید سرو کنید.
با روش های ارائه شده در این مقاله می‌توانید به جای خرید همبرگرهای بازاری خودتان در خانه نسخه سالم تر و خوشمزه تر و البته ارزان تر همبرگر را داشته باشید.

نکات مهم در تهیه همبرگرخانگی

✔ بهتر است قبل فرم دادن به همبرگر مواد آن را درون یخچال قرار دهید تا همبرگرها بهتر شکل بگیرد و انسجام و چسبندگی خوبی داشته باشد.


✔ مواد همبرگر پس از آماده شدن به استراحت در یخچال احتیاج دارد، پس بهتر است پس از آماده شدن مواد آن را حداقل به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استحکام بیشتری داشته باشد و موقع سرخ کردن از هم پاشیده نشود.

نکات مهم برای همبرگرخانگی


✔ برای تهیه همبرگر به دلخواه می‌توانید از دو حبه سیر یا مقدار کمی پودر سیر استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *