نوروز که میشود، شیرینی فروشی را نمیتوانی پیدا کنی که ویترین آن خالی از شیرینی نخودچی باشد. این شیرینی که از سنتیترین شیرینیهای عید است، بسیار پرپروتئین بوده و برای کودکان نیز توصیه میشود. از طرفی، وجود زعفران در تهیه آن، این شیرینی را به یک ماده غذایی نشاط آور تبدیل کرده است. اما نیازی نیست که ویترین شیک و پر از نخودچی قنادیها را ببینید، دست به کار شوید و این شیرینی را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم:
خرید آرد نخودچی 2 آتیشه 200 گرم
پودر قند 100 گرم
روغن قنادی و یا جامد 100گرم
پودر هل 1/4 ق چ خ
زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
طرز تهیه:
1- پودر قند الک شده و روغن قنادی رو با همزن برای حدود 5 دقیقه بزنید تا سبک و نرم و یکدست شود.
2- هل و آرد نخودچی الک شده را مخلوط کنید و آرام آرام به مواد اضافه کنید و شروع به ورز دادن کنید یا 1 تا 3 بار از چرخ گوشت رد کنید تا خمیر نرم و یکدست بشود تا چسبندگیاش از بین بره و تکهتکه نباشه و ترک نخورد.
3- خمیر را در کیسه فریزر یا سلفون بپیچید و بین 4 تا 24 ساعت در دمای خنک نگهداری کنید یا در یخچال بگذارید و هر وقت از یخچال بیرون آوردید فرصت دهید تا از سردی بیفتد. قبلا از پهن کردن خمیر حتما آن را مقداری ورز دهید سپس با وردنه پهن کنید.
4- خمیر را به قطر بین یک و یا یک ونیم سانت با وردنه و یا بین دولایه کیسه فریزر پهن کنید سپس قالب بزنید. میتوانید به شکل گرد دونه دونه درست کنید. اضافه خمیر را قبل از قالب زدن حتما ورز دهید.
5- شیرینیهای قالب زده را با فاصله روی کاغذ روغنی بچینید. روی آن را با زعفران غلیظ شده با نوک خلال دندان و یا با تخم خرفه و یا خلال پسته تزئین کنید و در فر 150 درجه سانتی گراد بین 15 تا 20 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
6- پس از خارج کردن از فر اجازه دهید تا کامل خنک شود، سپس از روی سینی بردارید.
نکات:
1- برای تهیه انواع شیرینی خشک و سنتی حتما به نکات گفته شده در مقاله نکات شیرینی خشک مراجعه و در تهیه آن بکار ببرید.
2- روغن صاف (روغن مخصوص قنادی) است که بافت پوک و یکدستی به شیرینی میبخشد. جایگزین کردن روغن با کره در ظاهر و بافت شیرینی تاثیر گذار است چرا که مقاومت گرمایی این دو نوع چربی با هم متفاوت است و کره به سرعت در تماس با حرارت ذوب شده و شیرینی تغییر شکل میدهد.
3- اگر از روغن جامد قنادی استفاده میکنید ابتدا به روش بن ماری آن را آب کنید و نگذارید داغ شود. سپس درب ظرف را بگذارید و آن را در یخچال بگذارید تا کمی خود را بگیرد سپس آن را از یخچال خارج کرده و بگذارید تا به دمای محیط برسد و از آن در مصرف شیرینی استفاده کنید.
4- اگر خمیر را به اندازه کافی ورز نداده باشید موقع پهن کردن از وسط ترک میخورد و منسجم نیست.
5- اگر هنگام پهن کردن، خمیر چسبنده است مقدار خیلی کم روی آن آرد نخودچی الک کنید. البته از آرد گندم هم میتوانید استفاده کنید.
6- این مقدار مواد تعداد 50 عدد شیرینی به ما میدهد.
7- این شیرینی را میتوان تا 2 هفته در ظرف دردار نگهداری کرد.
8- برای تهیه مقدار بیشتر این شیرینی، نسبتها را به مقدار گفته شده رعایت و افزایش دهید.
برای تهیه مواد اولیه شیرینی، به فروشگاه اینترنتی رویسا مراجعه فرمایید. مجوعه رویسا با نیم قرن سابقه درخشان در حوزه صنعت غذایی کشور، تولید کننده انواع آردها، پودر و مواد گرانولی است. رویسا گلچینی از بهترینهاست.