طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی ویژه عید نوروز- مجله زنذگی رویسا

طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی ویژه عید نوروز

نوروز که می‌شود، شیرینی فروشی را نمی‌توانی پیدا کنی که ویترین آن خالی از شیرینی نخودچی باشد. این شیرینی که از سنتی‌ترین شیرینی‌های عید است، بسیار پرپروتئین بوده و برای کودکان نیز توصیه می‌شود. از طرفی، وجود زعفران در تهیه آن، این شیرینی را به یک ماده غذایی نشاط آور تبدیل کرده است. اما نیازی نیست که ویترین شیک و پر از نخودچی قنادی‌ها را ببینید، دست به کار شوید و این شیرینی را در منزل تهیه کنید.

مواد لازم:

خرید آرد نخودچی 2 آتیشه 200 گرم

پودر قند 100 گرم

روغن قنادی و یا جامد 100گرم

پودر هل 1/4 ق چ خ

زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم

طرز تهیه:

1- پودر قند الک شده و روغن قنادی رو با همزن برای حدود 5 دقیقه بزنید تا سبک و نرم و یکدست شود.

2- هل و آرد نخودچی الک شده را مخلوط کنید و آرام آرام به مواد اضافه کنید و شروع به ورز دادن کنید یا 1 تا 3 بار از چرخ گوشت رد کنید تا خمیر نرم و یکدست بشود تا چسبندگی‌اش از بین بره و تکه‌تکه نباشه و ترک نخورد.

3- خمیر را در کیسه فریزر یا سلفون بپیچید و بین 4 تا 24 ساعت در دمای خنک نگهداری کنید یا در یخچال بگذارید و هر وقت از یخچال بیرون آوردید فرصت دهید تا از سردی بیفتد. قبلا از پهن کردن خمیر حتما آن را مقداری ورز دهید سپس با وردنه پهن کنید.

4- خمیر را به قطر بین یک و یا یک ونیم سانت با وردنه و یا بین دولایه کیسه فریزر پهن کنید سپس قالب بزنید. می‌توانید به شکل گرد دونه دونه درست کنید. اضافه خمیر را قبل از قالب زدن حتما ورز دهید.

5- شیرینی‌های قالب زده را با فاصله روی کاغذ روغنی بچینید. روی آن را با زعفران غلیظ شده با نوک خلال دندان و یا با تخم خرفه و یا خلال پسته تزئین کنید و در فر 150 درجه سانتی گراد بین 15 تا 20 دقیقه قرار دهید تا بپزد.

6- پس از خارج کردن از فر اجازه دهید تا کامل خنک شود، سپس از روی سینی بردارید.

نکات:

1- برای تهیه انواع شیرینی خشک و سنتی حتما به نکات گفته شده در مقاله نکات شیرینی خشک مراجعه و در تهیه آن بکار ببرید.

2- روغن صاف (روغن مخصوص قنادی) است که بافت پوک و یکدستی به شیرینی می‌بخشد. جایگزین کردن روغن با کره در ظاهر و بافت شیرینی تاثیر گذار است چرا که مقاومت گرمایی این دو نوع چربی با هم متفاوت است و کره به سرعت در تماس با حرارت ذوب شده و شیرینی تغییر شکل می‌دهد.

3- اگر از روغن جامد قنادی استفاده می‌کنید ابتدا به روش بن ماری آن را آب کنید و نگذارید داغ شود. سپس درب ظرف را بگذارید و آن را در یخچال بگذارید تا کمی خود را بگیرد سپس آن را از یخچال خارج کرده و بگذارید تا به دمای محیط برسد و از آن در مصرف شیرینی استفاده کنید.

4- اگر خمیر را به اندازه کافی ورز نداده باشید موقع پهن کردن از وسط ترک می‌خورد و منسجم نیست.

5- اگر هنگام پهن کردن، خمیر چسبنده است مقدار خیلی کم روی آن آرد نخودچی الک کنید. البته از آرد گندم هم می‌توانید استفاده کنید.

6- این مقدار مواد تعداد 50 عدد شیرینی به ما می‌دهد.

7- این شیرینی را می‌توان تا 2 هفته در ظرف دردار نگهداری کرد.

8- برای تهیه مقدار بیشتر این شیرینی، نسبت‌ها را به مقدار گفته شده رعایت و افزایش دهید.

برای تهیه مواد اولیه شیرینی، به فروشگاه اینترنتی رویسا مراجعه فرمایید. مجوعه رویسا با نیم قرن سابقه درخشان در حوزه صنعت غذایی کشور، تولید کننده انواع آردها، پودر و مواد گرانولی است. رویسا گلچینی از بهترین‌هاست.

مراحل تهیه شیرینی نخودچی در ویدئو

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *