مقالات

طرز تهیه برنج کته با استفاده از طارم محلی پودرینه شمال

برنج یکی از غذاهای اصلی ایرانی ها محسوب شده و به دو روش برنج کته و برنج آبکشی قابل پخت و مصرف میباشد. برای تهیه و صرف برنج کته درجه یک با طعم به یادماندنی، نیاز به برنج طارم محلی پودرینه شمال، آب، نمک و روغن می باشد. ما در این مطلب طرز تهیه کته شمالی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه کته شمالی

قبل از هر چیز باید این موضوع یادآوری گردد که برنج آبکش شده برای برپای مهمانی ها با تعداد نفرات بالا مناسب است، زیرا برنج بعد از آبکش شدن دارای ظاهری زیبا با قد بلندتر شده و دانه های آن هم به نمی چسبد. اما این نکته را باید متذکر شد که برنج آبکش شده به دلیل دور ریختن مواد مغذی موجود در آن، میزان انرژی و کالری خود را از دست می دهد. پس بنابراین پیشنهاد می گردد تا به منظور جلوگیری از دور ریختن مواد مغذی موجود در برنج از جمله ویتامین ب که برای بدن ضروری و مفید هم است، از آبکش کردن برنج جلوگیری کنید.
لذا در اینجا دستور پخت برنج کته در قالب یک آموزش ساده به حضورتان ارائه می گردد.

 

طرز تهیه برنج کته – طرز تهیه کته شمالی – طرز تهیه کته قالبی شمالی

 

مواد لازم برای تهیه برنج کته با طارم محلی پودرینه شمال:
برنج طارم محلی پودرینه شمال ۴ پیمانه، روغن مایع و یا جامد یک دوم پیمانه، نمک یک قاشق غذاخوری، آب هم به مقدار لازم…
– در ابتدا برنج را خیس داده و بشوئید و در صورت داشتن زمان اجازه دهید تا حدود یک ساعت در آب خیس بخورد.
– سپس یک قابلمه با ابعاد مناسب بسته به تعداد نفرات آماده و با گذاشتن روی شعله، برنج را در داخل آن بریزید.
– حال با یک پیمانه آب مورد نیاز را به قابلمه انتقال دهید تا جایی که میزان آب به مقدار یک بند انگشت از سطح برنج موجود در قابلمه بالاتر باشد.
– در ادامه همراه با گرم شدن برنج، ۱ قاشق غذاخوری نمک و مقداری روغن به برنج اضافه کنید تا همراه با حرارت زیاد آب بجوشد.
– بعد از اینکه آب به جوش آمده تبدیل به بخار شد و سطح بالای برنج مشخص شد، شعله را به حداقل میرسانیم تا از سوختگی ناشی از عدم وجود آب جلوگیری شود.
– برای هرچه بهتر پختن برنج پیشنهاد میشود که با یک قاشق و یا کفگیر، حفره های را در قسمت های مختلف برج ایجاد کنید.
– سپس دم کنی را روی درب قابلمه قرار میدهیم تا بخار موجود در خارج نشود و به واسطه شعله کم برنج دم بکشد.
– بعد از حدود ۲۵ الی ۳۰ دقیقه برنج کته طارم محلی پودرینه شمال آماده می باشد.

طرز تهیه برنج کته

– در ضمن در صورت نبود ساعت و نداشتن زمان شروع تا پایان پخت، برای اینکه مطمئن شوید که برنج کته دم کشیده یا نه، کافی است تا انگشت خود را خیس کرده و با سرعت طوری که دچار سوختگی نشوید به بدنه قابلمه بزنید، اگر صدایی همانند جیز به گوش رسید و قسمت اشاره شده سریعا خشک شد یعنی برنج شما آماده است، در غیر این صورن کمی صبورتر باشید.
– برای راحت تر جدا شدن ته دید برنج کته از ته قابلمه کافی است بعد از برداشتن برنج از روی شعله، کف آن را داخل آب بگذارید تا به واسطه شوک بوجود آمده از گرما به سرما، ته دیگ از کف قابلمه جدا شود و یا کمی روی سطح برنج روغن بریزید تا بعد از رسیدن روغن به کف قابلمه باعث راحت تر جدا شدن برنج از کف ظرف شود.

 

این مطلب از تجربیات آقای میثم خلیل زاده از طرز تهیه برنج کته تهیه شده است.

شاید برای شما مطلب نشاسته برنج چیست هم جالب باشد از شما دعوت م یکنیم این مطلب را هم مطالعه کنید

شاید برای شما جالب باشد تا در مورد کیفیت برنج طارم و کیفیت برنج شیرودی اطلاعات کسب کنید

همینطور می توانید در مورد کشت دوم برنج و کشت دوم برنج در مازندران اطلاعات کسب کنید

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *