طرز تهیه انواع ترشی لیته + نکات مهم و تکنیک ها

ترشی لیته از خوشمزه ترین و مورد پسندترین ترشی های ایران است که دستور تهیه آسانی دارد. یکی از نکات مهم در طرز تهیه ترشی لیته، ادویه ها و سبزیجات به کار رفته در آن است که این ترشی را خاص و منحصر به فرد کرده است. به همین خاطر در این مقاله تمام نکات مهم و تکنیک هایی که باید در تهیه انواع ترشی لیته به آن توجه کنید آورده شده است.
پس در این مطلب با مجله رویسا همراه باشید تا انواع ترشی لیته مخلوط را به شما آموزش دهیم.

آشنایی با انواع ترشی لیته

طرز تهیه ترشی لیته با توجه به مناطق مختلف ایران متفاوت است و هر نقطه از کشور با توجه به مزاج و چاشنی هایی که دارند، مواد ترشی لیته را به روش خاص خود تهیه می‌کنند. این ترشی بخاطر عطر و طعم منحصر به فردی که دارد به عنوان یک افزودنی خوشمزه در کنار انواع غذاها مثل لوبیا پلو، چلوکباب، ماکارونی و آبگوشت سرو می‌شود. در ادامه رایج ترین و خوشمزه ترین ترشی لیته را به شما آموزش دهیم.

انواع ترشی لیته

1) آموزش تهیه ترشی لیته مخلوط

ترشی لیته اصل یا ترشی لیته مخلوط متداول ترین و پرطرفدارترین نوع ترشی است که در ایران سرو می‌شود. این ترشی دارای ترکیبات متنوعی است که در کنار هم به یک چاشنی جذاب تبدیل شده و طعم خاص و خاطره انگیزی به انواع غذاها می‌بخشد.

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته مخلوط

بادمجان قلمی1 کیلوگرم
هویج4 عدد
گل کلم1 عدد کوچک
ساقه کرفس2 عدد
فلفل دلمه ای1 عدد کوچک
گوجه فرنگی5 عدد
فلفل تند2 عدد
سرکه حدود1/5 لیتر
سبزیجات معطربه میزان لازم
سیر3 حبه
پودر زردچوبه1 قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق مربا خوری
گلپر1 قاشق مربا خوری
فلفل قرمز1 قاشق چای خوری (به دلخواه)
نمکبه میزان لازم

طرز تهیه ترشی لیته اصل

طرز تهیه ترشی لیته اصل

• آماده کردن مواد اولیه:

در اولین مرحله از آموزش ترشی لیته تمام مواد اولیه به کار رفته برای تهیه ترشی به جز گوجه ها را بشویید و به مدت 24 ساعت روی پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شود. سبزیجات را هم به همین روش بشویید و خشک کنید. بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت مکعب های کوچک خرد کنید و درون آب نمک بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود بعد درون قابلمه آب بریزید تا بادمجان ها پخته شود.

• خرد کردن مواد:

حالا گوجه فرنگی ها را بشویید و بعد از خشک شدن پوست بگیرید و به صورت مکعب های کوچک خرد کنید و درون مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا له شود. گل کلم، ساقه کرفس، هویج و فلفل دلمه ای را بشویید و خرد کنید. سیر، سبزیجات و فلفل تند را ریز کنید و به همراه سرکه درون کاسه مناسبی بریزید. حالا ادویه ها شامل پودر زردچوبه، پودر فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز، گلپر و نمک را به محتویات ترشی اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.

• پرکردن شیشه ها:

محتوای آماده شده ترشی را درون ظرف تمیز و استریل شده بریزید و به مدت حدود 10 الی 15 روز در جای خشک و خنک قرار دهید تا جا بیوفتد و آماده سرو شود.

2) طرز تهیه ترشی لیته چرخ شده

ترشی لیته چرخ شده از چاشنی های محبوب ایرانی است که در کنار انواع غذاها سرو می‌شود. ترکیبات اولیه این نوع ترشی را می‌توانید با میکسر خرد کنید یا کاملا پوره کنید تا بافت نرم و یکنواختی داشته باشد. در ادامه بهترین دستور تهیه ترشی لیته چرخ شده قید شده است.

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته چرخ شده

بادمجان متوسط4 عدد
سیر 3 حبه
هویج 3 عدد
کلم بنفش150 گرم
سرکه قرمز 2 الی 3 پیمانه
فلفل تند 3 عدد
سیاه دانه1 قاشق چای خوری
پودر فلفل سیاه1/5 قاشق چای خوری
پودر فلفل قرمز1/5 قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق سوپ خوری
نمک به میزان لازم
سبزیجات معطربه میزان لازم

🔺 ادویه های استفاده شده برای تهیه انواع ترشی لیته رو میتونی بدون واسطه و با کمترین قیمت از طریق لینک زیر سفارش بدی: 👇

طرز تهیه ترشی لیته چرخ شده

✔️ برای تهیه ترشی لیته، بادمجان ها را به قطعات متوسط تقسیم کنید و درون قابلمه بریزید.

✔️ حالا بادمجان ها را به همراه مقداری سرکه قرمز روی حرارت قرار دهید تا بپزد.

✔️ به ترتیب هویج و کلم قرمز را درون آسیاب یا میکسر بریزید تا کاملا خرد شود.

✔️ بعد از این که بادمجان ها پخته و خنک شد، هویج و کلم آسیاب شده را به آن اضافه کنید.

✔️ سیر، ادویه ها و سبزیجات معطر را به ترکیبات آن اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.

✔️ این ترشی بعد از 24 ساعت قابل مصرف است و بهتر است آن را درون یخچال نگهداری کنید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.

✔️ ترشی لیته چرخ کرده به مدت شش ماه در یخچال قابل نگهداری است.

بهترین سبزی ترشی لیته

سبزیجات معطر شامل جعفری، گشنیز، پونه، چوچاق از ترکیبات اصلی ترشی لیته است. البته اگر سبزیجات تازه در دسترس شما نیست به جای آن می‌توانید از پونه و چوچاق خشک شده استفاده کنید یا تنها از نعنا خشک شده استفاده کنید. اما استفاده از سبزیجات معطر و تازه که به شما معرفی کرده ایم تاثیر فوق العاده عالی در طعم ترشی خانگی دارد.

نکات مهم برای تهیه ترشی لیته

● در این مقاله مقدار سرکه به صورت حدودی قید شده است و باید افزودن سرکه تا جایی ادامه پیدا کند که روی مواد را به طور کامل بپوشاند.


● بهتر است ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا در طولانی مدت ماندگاری بیشتری داشته باشد.

● برای تهیه ترشی لیته باید از بهترین نوع سرکه موجود در بازار یعنی سرکه انگور یا سرکه سیب استفاده کنید تا طعم نهایی آن را تحت تاثیر قرار دهد.


● یکی از دلایل کپک زدن ترشی ها خشک نشدن کامل ترکیبات آن است. به همین خاطر بهتر است ترکیبات ترشی لیته را پس از شست و شو به دقت خشک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *