نان خامهایی از جمله شیرینیهای قدیمی و در عین حال پرطرفدار در بین مردم است که طعم نستالژی بینظیری به افراد انتقال میدهد. حتما همه شما برای یکبار هم که شده این شیرینی ساده و خوشمزه را تجربه کردهاید. با توجه به اینکه تهیه این شیرینی بسیار آسان و با مواد اولیه مقرون به صرفه است، میتوانید به راحتی در منزل این شیرینی را تهیه و استفاده کنید. در این مقاله طرز تهیه این شیرینی به همراه نکات آن بیان شده است. امیدوارم تهیه کنید و لذت ببرید. پس با ما همراه باشید…
مواد لازم برای نان خامهای:
آب 125 میلی لیتر
شیر 125 میلی لیتر
شکر 1 ق چ خ
کره 110 گرم
نمک 1 پنس
وانیل نوک ق چ خ
آرد 150 گرم
تخم مرغ 4 عدد (حدود 225 گرم)
خامه قنادی 750 میلیلیتر
پودر قند 5 ق غ خ
مواد لازم برای گاناش:
خامه پرچرب(بالای 30%) 200 میلیلیتر
شکلات تختهای خرد شده یا چیپسی 125 گرم
کره ( در دمای محیط) 40 گرم
طرز تهیه نان خامهای :
1- کره به دمای محیط رسیده، آب، شیر، نمک، شکر و وانیل را در قابلمه کوچک روی حرارت متوسط قرار دهید تا به طور همزمان کره آب شود و آب به جوش بیاید.
2- در این زمان آرد الک شده را به صورت یکجا به آب اضافه کنید و سریع به هم بزنید تا خمیر در قابلمه جمع شود.
3- خمیر را به ظرف دیگری انتقال دهید و اجازه دهید کمی خنک شود.
4- تخممرغها را دانه دانه اضافه کنید و هم بزنید. ( تخممرغ را تا حدی اضافه کنید که خمیرغلظتی که در فیلم نشان داده شده را بگیرد)
5- مواد را در قیف محکم و ماسوره حدود 1.5 سانتی بریزید.
6- روی کاغذ روغنی و با فاصله، دایرههای 4 سانتی بکشید و کاغذ را بلعکس در سینی قرار دهید.
7- خمیر را روی کاغذ روغنی قیف بزنید. با انگشتتون را کمی به آب بزنید و نوک خمیر ها را بخوابانید تا در فر نسوزد.
8- در فر که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید و حدود 25 تا 30 دقیقه اجازه دهید تا بپزد.
9- وقتی از فر خارج کردید، کف شیرینی را در حالیکه داغ است با خلال دندان سوراخ کنید تا بخار از آنها خارج شده و داخل آن خمیر نشود.
10- بعد از کامل خنک شدن درون آن با قیف خامه بریزید.
طرز تهیه گاناش:
1- اگر شکلات تختهای است آنرا با چاقو خرد کرده یا رنده کنید و کنار بگذارید.
2- کره را تکه تکه کرده تا زودتر به دمای محیط برسد و در کناری قرار دهید.
3- خامه را در ظرفی (شیرجوش) ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا داغ شود. قبل از اینکه خامه جوش بیاید آن را از روی حرارت برداشته و بر روی شکلات های خرد شده بریزید تا با حرارت خامه شکلات آب شود. آنقدر هم بزنید تا شکلات در خامه حل شود.
4- در این مرحله کره خرد شده و به دمای محیط رسیده را به خامه شکلاتی اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کره در آن حل شود.
5- گاناش آماده است و میتوانید بر روی نان خامهای تزئین کنید.
طرز تهیه خامه قنادی:
خامه قنادی را با پودر قند چنان با همزن بزنید (10 الی 15 دقیقه) تا رد پرههای همزن روی خامه بماند و سفت شود. در این حالت آن را در قیف ریخته و درون شیرینی یا روی کیک را تزئین کنید.