حلوای سه آرد مجلسی خوشمزه و لطیف

طرز تهیه حلوا سه آرد مجلسی (لطیف و خوشمزه)


سلام به همراهان همیشگی رویسا
به رسم هر سال به استقبال محرم می‌رویم؛ چرخیدن ماه به دور زمین، این بار با آغاز شهریور، قرین مراسم تاسوعا و عاشورا شده است. ماهی که همه چیز آن خاص است. از مراسماتش گرفته تا عطر غذاهای نذری‌ آن… این تفاوت را می‌توان در هر شهر و منطقه‌ای از کشورمان با آداب و نذری‌های خاصشان متوجه شد. با شروع محرم و ایام عزاداری امام حسین (ع)، لازم دانستیم تا دستورات تهیه غذاهای نذری را برایتان آماده کنیم. امیدوارم با تهیه این غذاها در ایام محرم بتوانیم حال و هوای عزاداری شما را حسینی کنیم. برای شروع به سراغ یک شیرینی پرطرفدار بنام حلوای سه آرد می‌رویم. حلوا از جمله شیرینی‌جات سنتی ایرانی‌ها در مجالس عزاداری است و به دلیل مقوی بودن آن در وعده‌های صبحانه و همچنین به عنوان دسر استفاده می‌شود. امروز دستور یک حلوای بسیار خوشمزه و لطیف و مجلسی را به شما آموزش میدم همراه با نکته‌هایی که حتما به بهتر شدن حلوای شما کمک می‌کند. اگر تا حالا این حلوا رو درست نکردید، حتما با دستور ما امتحانش کنید.

تهیه حلوای سه آرد مجلسی


این حلوا مانند اکثر حلواهای دیگر شامل دو قسمت است و برای هر کدام مواد لازم مورد نیاز به شرح ذیل می‌باشد:

مواد لازم برای شربت حلوا:
شکر 300 گرم
گلاب 4/1 پیمانه
آب 350 گرم
پودر هل 2/1 ق چ خ
زعفران دم کرده 2 ق غ خ

مواد اصلی حلوا:
آرد گندم 65 گرم
آرد نخودچی 65 گرم
آرد برنج 65 گرم
کره 50 گرم
روغن مایع 50 گرم

خب حالا وقتشه بریم سراغ درست کردن حلوا… اول از همه یک قابلمه مناسب انتخاب کنید ترجیحاَ لبه بلند باشه تا موادتون بیرن نریزه، بعد قابلمه را روی حرارت کم قرار می‌دهید و آرد گندم را از الک رد کنید و در قابلمه بریزید و حدود یک ربع با همین حرارت تفت بدهید. باید دقت کنید حرارت شعله گاز بالا نرود و آرد نسوزد. می‌توانید قابلمه را تکان دهید یا با لیسک آرد را بهم بزنید. وقتی آرد گندم از خامی درآمد و رنگ گرفت، آرد برنج را الک کنید و به آن اضافه کنید.
نکته: شاید نمی‌دانید از کجا متوجه شوید که آردتان از خامی درآمده!! اول از همه به رنگ آرد تفت داده شده و آرد قبل از آن نگاه کنید و با یک قاشق از هر کدام از این آردها را کنار هم قرار دهید، در این صورت متوجه می‌شوید که رنگ آرد تفت داده شده کدر است. در روش دوم هم افرادی که تجربه دارند، متوجه می‌شوند که آرد دیگر بوی خامی ندارد و خوب تفت داده شده است.
خب حالا که آرد برنج را الک و به قابلمه اضافه کردید حدود 6 الی 7 دقیقه با همین حرارت کم تفت می‌دهید. وقت آن است تا در این بین به سراغ تهیه شربت حلوا برویم.

طرز تهیه شربت حلوا:


درست کردن شربت حلوا خیلی راحته و شما می‌توانید با این دستور به راحتی یه حلوای شیک و مجلسی خوشمزه داشته باشید. خب حالا بریم سراغ تهیه شربت…
اول از همه یه قابلمه کوچک برمی‌دارید و شکر و آب را داخل آن می‌ریزید و روی شعله متوسط می‌گذارید تا حرارت ببیند، شما می‌توانید در همان ابتدا، پودر هل را به آن اضافه کنید. بعد که خوب به جوش آمد و شکر در آب حل شد، زعفران دم کرده غلیظ و گلاب رو به آن اضافه می‌کنیم. حدود یک دقیقه روی حرارت نگه میداریم تا چند جوش بخورد و از روی شعله برمی‌داریم.
حالا نوبت این است که به سراغ آردها برویم تا ببینیم در چه حالی هستند… آرد برنج‌مان که با آرد گندم تفت خورد، نوبت آرد نخودچی است و آن را از الک رد می‌کنیم و به قابلمه آردها اضافه می‌کنیم و حدود 5 دقیقه به آن فرصت می‌دهیم تا با همان حرارت پایین تفت بخورد.
در مرحله بعد وسط قابلمه آرد رو باز می‌کنیم و کره به دمای محیط رسیده و روغن را در آن می‌ریزیم. کمی با لیسک کره و روغن را قاطی می‌کنیم و بعد با آردها مخلوط می‌کنیم، آنقدر خوب هم می‌زنیم تا موادمان یکدست شود. این مواد را حدود 2 دقیقه روی حرارت تفت بدهید و بعد از روی حرارت بردارید ( اگر دوست دارید حلوای شما رنگ تیره‌تری داشته باشد می‌توانید بیشتر این ترکیب را روی حرارت تفت بدهید).
حالا رسیدیم به مرحله جذاب … در این مرحله آردهای در روغن تفت داده شده را از روی شعله برداشته و شربتی که چند دقیقه قبل با هم آماده کرده‌ایم و هنوز داغ است را در طی چند مرحله به آردها اضافه می‌کنیم تا گلوله نشود و مخلوط یکدستی به عمل آید و آب خوب به خورد آردها برود. فقط مواظب باشید چون شربت و آرد هر دو داغ هستند هنگام مخلوط کردنشان بخار می‌کنند، بهتر است صورتتان را دور نگه ‌دارید تا نسوزید.
بعد از اینکه آخرین مرحله شربت را به آرد اضافه کردید و مخلوط کاملا یکدست شد، دوباره این موارد را با حرارت پایین روی شعله قرار می‌دهیم و همینطور مدام( حدوداَ 2 دقیقه ) با لیسک هم می‌زنیم. حلوا را تا زمانی هم می‌زنیم تا مواد شروع به جمع شدن در یک سمت قابلمه شود و دیگر به قابلمه نچسبد. حالا نوبت گهواره کردن حلوا است به این صورت که حدود 1 الی 2 دقیقه حلوا را به 4 طرف قابلمه گهواره کنید. اینکار باعث روغن اندازی حلوا شده و بافت آن منسجم و براق می‌شود.
در این قسمت حلوای شما آماده شده و می‌توانید در ظرف مورد نظر بریزید و تزئین کنید.

حلوای سه آرد مجلسی لطیف و خوشمزه

نکته حلوا سه آرد با رویسا:

  1. برای اینکه یک حلوای صیقلی و شیک و مجلسی داشته باشید بهتر است وقتی که حلوا داغ است آن‌را در ظرف مورد نظر بریزید و تزئین کنید. اما دقت کنید که قاشق یا لیسک را برای پخش کردن حلوا روی آن نکشید و با حالت ضربه‌ایی صاف و پخش کنید. اینکار باعث می‌شهود سطح حلوا صیقلی بماند و سطح آن حالت چروکیده نگیرد و بعد با پودر نارگیل و پسته و هر چیز دیگه‌ای که دوست داشتید روی آن را تزئین کنید.
  2. شاید شما دوست داشته باشید این حلوا را در قیف ریخته و با ماسوره به مدل دلخواه درآورید. توجه کنید ابتدا بگذارید کمی از حرارت حلوا کم شود تا در هنگام کار، دستتان نسوزد. سپس حلوا را در قیف ریخته و به شکل دلخواه ماسوره بزنید. اگر در میان کار دیدید حلوای شما حالت صیقلی ندارد یا دون دون شده است، می‌توانید حلوا را دوباره در قابلمه ریخته و کمی حرارت دهید و گهواره کنید تا به حالت اول برگردد.
  3. نکته مهمی که باید دقت کنید این است که طعم و مزه این حلوا با حلوای کلاسیک کاملا متفاوت است و دلیل آن هم وجود آرد نخودچی و آرد برنج و زعفران فراوان است. بافت این حلوا به حدی لطیف است که در دهان آب می‌شود. دلیل لطیف بودن این حلوا به دلیل وجود آرد برنج است و آرد نخودچی طعم آن‌را متمایز می‌کند. وجود آرد گندم در این حلوا باعث انسجام بافت آن می‌شود. پس هرچه کیفیت آردهای مصرفی در این حلوا مرغوب و باکیفیت باشد طعم بهتر و عمق‌تری از این حلوا بدست می‌آید.

تهیه مواد اولیه با کیفیت قنادی

**شما می‌توانید برای تهیه این حلوا از مواد اولیه باکیفیت و بهداشتی رویسا نظیر آرد گندم، آرد برنج مخصوص، آرد نخودچی اعلا با قیمت بسیار مناسب و بدون واسطه تهیه کنید و خودتان در منزل، انواع شیرینی که دوست دارید را تهیه و با خیال راحت استفاده کنید. یادتان باشد ” رویسا به فکر سلامتی شما و خانواده عزیزتان” است.

امیدوارم از دستوری که گذاشتم لذت برده باشید. توصیه می‌کنم حتما این حلوا را درست کنید و عکس‌های زیبای آن را برایمان ارسال نمایید.
تا یه دستور خوشمزه دیگر خدانگهدار

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *