آموزش

آش گندم یکی از غذاهای سنتی استان یزد…

مواد لازم:

گوشت گوسفندی، ۵۰۰ گرم

گندم پوست کنده، نصف پیمانه

جو پوست کنده، یک سوم پیمانه

سبزی آش (جعفری، تره، اسفناج، گشنیز)، یک کیلوگرم

لوبیا سفید، لوبیا قرمز، نخود، ماش، لوبیا چیتی و چشم بلبلی، یک‌سوم پیمانه

ادویه، به میزان لازم

سیرداغ، ٣ قاشق غذاخوری

نعناع داغ، ٣ قاشق غذاخوری

پیازداغ، ٥ قاشق غذاخوری

کشک، به میزان لازم

طرز تهیه:

حبوبات را از شب قبل خیس کنید سپس گندم و جو را پاک کرده و خوب بشویید. حبوبات ، گندم و جو را با مقداری آب در قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا حبوبات و گندم پخته شوند.

گوشت را در یک قابلمه به صورت جداگانه بپزید. بعد از این که گوشت پخته شد، آن را کنار بگذارید تا خنک شود سپس گوشت را ریش ریش کنید.

بعد از پخته شدن حبوبات و گندم، سبزی خرد شده آش را همراه گوشت و نمک و فلفل به آش اضافه کنید. سپس مقداری سیرداغ و پیازداغ آماده کرده و به آش اضافه کنید. در تهیه سیرداغ و پیازداغ، از مقداری زردچوبه و فلفل نیز استفاده کنید و حرارت را ملایم کرده و منتظر بمانید تا آش به آرامی جا بیفتد.

برای تهیه نعناع داغ نیز، ابتدا نعناع را در کمی آب خیس کرده سپس آب اضافی نعناع را بگیرید و نعناع را در روغن تفت دهید.

بعد از این که آش کامل پخت، مقداری نعناع داغ و کشک به آن اضافه کنید. آش را در ظرفی مناسب سرو کرده با سیرداغ، نعنا داغ و مقداری کشک تزیین کرده و نوش جان کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *