ترشی کلم قرمز از محبوب ترین ترشی ها است که به خاطر رنگ زیبا و طعم بی نظیری که دارد، جایگاه ویژه ای در سفره های ایرانی به دست آورده است. ترشی کلم قرمز علاوه بر طعم عالی به راحتی حاضر میشود و نیاز به ترکیبات خاصی ندارد. در ادامه این مطلب طرزتهیه ترشی کلم قرمز را به همراه نکات خوش رنگ شدن و روش شفاف شدن آن آموزش میدهیم.
با این روش میتوانید ترشی کلم قرمز رستورانی تهیه کنید که طعم بینظیر و ماندگاری بالایی دارد.
1) آموزش تهیه ترشی کلم قرمز با هویج
کلم قرمز | 1 عدد متوسط |
هویج | 2 عدد |
سیر | 4 حبه |
فلفل سبز تند | 2 عدد اختیاری |
سرکه سفید یا سرکه قرمز | به میزان لازم |
گلپر | 1 قاشق چای خوری |
سیاه دانه | 1 قاشق چای خوری |
نبات یا شکر | 1 قاشق چای خوری |
پودر گشنیز | ½ قاشق چای خوری |
دستور ترشی کلم قرمز
آماده سازی مواد اولیه
کلم، هویج و فلفل قرمز را به خوبی بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. پارچه ای پهن کنید، ترکیبات ترشی را روی آن قرار دهید و زمان دهید تا کاملا خشک شود، این کار از کپک زدن احتمالی ترشی جلوگیری میکند.
کلم ها، هویج، سیر و فلفل تند را خرد کنید. اگر میخواهید ترشی لیته کلم قرمز داشته باشید بهتر است کلم و هویج را درون غذاساز بریزید تا کاملا خرد شود و سپس باقی مراحل را انجام دهید.
ترکیب مواد ترشی
کلم بنفش، هویج، سیر و فلفل را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. حالا نمک، شکر یا نبات و ادویه ها شامل سیاه دانه، پودر گشنیز و گلپر را روی مواد بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شود.
پرکردن شیشه ها
شیشه های تمیز و خشک انتخاب کنید و محتوای آماده شده ترشی را درون شیشه بریزید و روی آن را با سرکه قرمز پر کنید. حالا درب شیشه های ترشی را به خوبی ببندید و آن را در جای خشک و خنک مثل کابینت و یخچال قرار دهید.
بعد از مدت یک هفته ترشی جا افتاده و آماده مصرف است. شما میتوانید این ترشی خوش رنگ و خوش طعم را در کنار غذاهای مختلف سرو کنید.
فقط کافیه یک قاشق از این ترشی بادمجون خوشمزه رو بچشی دیگه نمیتونی جلو خودتو بگیری 🍆🤤
2) ترشی کلم قرمز فوری
وقتی زمان کمی دارید اما دلتان یک ترشی خوشمزه و خوش رنگ میخواهد ترشی کلم قرمز فوری انتخاب خوبی است. این ترشی نه تنها طعم خوبی دارد بلکه بخاطر ظاهر جذابش سفره شما را رنگین و زیبا میکند. شما میتوانید در کسری از ثانیه و در کمتر از 24 ساعت ترشی سالم و خوشمزه در کنار غذاها داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی با کلم قرمز
کلم قرمز کوچک | 1 عدد |
سرکه سفید یا سرکه قرمز | به میزان لازم |
نمک | 1 قاشق غذا خوری |
سیر | 3 حبه |
پودر فلفل قرمز | به میزان دلخواه |
پودر گلپر | 1 قاشق چای خوری |
نبات یا شکر | 1 قاشق چای خوری (اختیاری) |
مراحل تهیه ترشی کلم قرمز
- برای تهیه ترشی کلم فوری اول از همه کلم قرمز را بشویید و زمان دهید تا خشک شود. حالا کلم ها را به صورت نازک خرد یا با دستگاه آسیاب ریز کنید.
- کلم های خرد شده را در یک کاسه مناسب بریزید و سیر، شکر، ادویه ها شامل فلفل قرمز، گلپر و نمک را به آن اضافه کنید
- سرکه را به ترکیبات ترشی اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
- شیشه های تمیز و استریل شده انتخاب کنید و ترشی کلم فوری را درون شیشه بریزید و ترکیبات ترشی را به آن اضافه کنید.
- روی شیشه ها را با سرکه پر کنید و درب آن را کامل ببندید و در دمای اتاق قرار دهید.
- بعد از گذشت 30 دقیقه تا 1 ساعت ترشی شما قابل مصرف است و میتوانید آن را به همراه غذا سرو کنید.
- برای بهتر شدن نتیجه و طعم ترشی آن را به مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شود.
با این دستور ترشی لیته بادمجون خوشمزه درست کن که همه انگشت به دهن بمونن 😊
ادویه ترشی کلم قرمز
ادویه ها نقش اساسی در خوشمزه شدن ترشی کلم قرمز دارد و مزه نهایی آن را به طور کلی تحت تاثیر قرار میدهد. از مهم ترین ادویه های ترشی کلم میتوان به سیاه دانه، پودر گلپر، پودر فلفل قرمز، پودر فلفل سیاه، پودر گشنیز اشاره کرد که طعمی متفاوت به ترشی کلم میبخشد. البته مقدار استفاده از ادویه ها دلخواه است و شما با توجه به ذائقه خود میتوانید مقدار آن را کم و زیاد کنید.
🔺 با این ادویه ها مثل حرفه ای ها ترشی درست کن. طوری که همه بپرسن از چه ادویه هایی استفاده کردی 😉
برای ثابت ماندن رنگ ترشی کلم قرمز چه کار کنیم؟
✔️ یکی از دغدغه های اصلی برای تهیه ترشی کلم رنگ بنفش زیبای آن است. با رعایت چند نکته زیر میتوانید رنگ ترشی کلم را برای مدت طولانی ثابت نگه داشته باشید.
✔️ استفاده از سرکه سفید یا سرکه سیب برای تهیه ترشی کلم به حفظ رنگ آن کمک میکند. زیرا خاصیت اسیدی سرکه از تغییر رنگ آن جلوگیری میکند. اما به خاطر داشته باشید که بهتر است از سرکه های طبیعی استفاده کنید.
✔️ پس از آماده شدن ترشی بهتر است آن را در جای تاریک و خنک نگهداری کنید تا تماس طولانی مدت با نور خورشید موجب از بین رفتن رنگ آن نگردد.