طرز تهیه شیرینی برنجی سنتی خانگی ویژه نوروز- مجله زندگی رویسا

طرز تهیه شیرینی نان برنجی خانگی ویژه عید نوروز

شیرینی برنجی یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب و از سوغات مرسوم کرمانشاه است که در دید و بازدید نوروز، برای مهمانان سرو می‌شود. طرز تهیه این شیرینی بسیار آسان است و شما می‌توانید در خانه آن را درست کرده و لذت ببرید.

مواد لازم:

آرد برنج مخصوص 250 گرم

پودر قند 120 گرم

روغن قنادی یا جامد یا نیمه جامد 125 گرم

زرده تخم مرغ 1 عدد

پودر هل 1/2 ق چ خ

زعفران دم کشیده به میزان لازم

گلاب 1 ق ق خ

تخم خرفه برای تزئین

طرز تهیه:

1-برای تهیه انواع شیرینی خشک و سنتی حتما به نکات گفته شده در مقاله نکات شیرینی خشک مراجعه و در تهیه آن بکار ببرید.

2- ابتدا روغن را با پودر قند الک شده با همزن برقی به مدت 5 دقیقه بزنید تا کاملا یکدست و نرم شود.

3- زرده تخم مرغ و پودر هل را به مواد بالا اضافه کنید و خوب هم بزنید.

4- در این مرحله آرد برنج را که قبلا الک کرده‌اید را اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید. بهتر است این خمیر را با دست ورز دهید یا چندین بار از چرخ گوشت رد کنید بطوری که وقتی تکه‌ای از خمیر را برمی‌دارید و گلوله می‌کنید ترک نخورد و نرم و یکدست باشد. شیرینی برنجی به دو رنگ زعفرانی و سفید وجود دارد. برای قسمت زعفرانی به آن زعفران و برای رنگ سفید به آن گلاب می‌زنند. می‌توانید خمیر را به دو قسمت کرده و به قسمتی گلاب و به قسمتی زعفران اضافه کنید و خوب ورز دهید.

5- در این مرحله خمیر را برای حداکثر 24 ساعت در یخچال، یا به مدت 4 ساعت در دمای محیط استراحت دهید یا می‌توانید همین زمان از آن استفاده کنید.

6- بعد از اینکه خمیر استراحت داده شد، قبل از شروع کار حتما خمیر را ورز دهید، سپس به اندازه 10 تا 12 گرم ( کمی از گردو کوچکتر) از خمیر بردارید و در دست به آن فرم دهید و روی آن مهر بزنید و در سینی فر که روی آن کاغذ روغنی گذاشتید با فاصله بچینید. روی آن را با تخم خرفه یا پودر پسته تزئین کنید.

7- شیرینی‌ها را در فر 170 درجه سانتی‌گراد، بین 15 تا 20 دقیقه بگذارید یا تا زمانی که رنگ آن کمی شروع به طلایی شدن کند و به راحتی از سینی جدا شود، تا بپزد.

8- سینی را که از فر خارج کردید اجازه دهید تا شیرینی ‌ها کاملا خنک شوند، بعد از سینی خارج کنید.

نکات:

  • – دقت کنید، برای اینکه شیرینی با کیفیت داشته باشید بایداز مواد اولیه مرغوب و با کیفیت استفاده کنید.
  • – این مقدار مواد 44 عدد شیرینی می‌دهد.
  • -حتما مقاله مربوط به شیرینی نخودچی را بخوانید، درباره روغن قنادی چند نکته وجود دارد که در آن ذکر شده است.
  • – اگر در هنگام ورز دادن دیدید که بافت خمیر منسجم نیست و ترک خرده و خرد می‌شود، به مقدار خیلی کم به آن روغن قنادی اضافه کنید.
  • – از مقدار کمی وانیل به عنوان خوش عطر کردن شیرینی می‌توانید استفاده کنید.
  • – دقت داشته باشید زعفران شما باید حتما غلیظ باشد. زعفران و گلاب خیلی کم بزنید تا غلظت خمیر را خراب نکند.
  • – در صورت تمایل می‌توانید گلاب را حذف کنید، گلاب زیاد نزنید.
  • – برای تست فر ابتدا 2 عدد شیرینی را در فر قرار دهید تا دما را بتوانید تنظیم کنید.

برای تهیه مواد اولیه شیرینی، به فروشگاه اینترنتی رویسا مراجعه فرمایید. مجوعه رویسا با نیم قرن سابقه درخشان در حوزه صنعت غذایی کشور، تولید کننده انواع آردها، پودر و مواد گرانولی است. رویسا گلچینی از بهترین‌هاست.

ویدئو تهیه شیرینی نان برنجی مرحله به مرحله

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *