مجله رویسا

بیکینگ پودر یا بکینگ پودر

بیکینگ پودر ماده ای شیمیایی است که در پخت بسیاری از شیرینی، کیک ها و انجام آشپزی های مختلف برای پف کردن و بهتر شدن کیفیت کیک و شیرینی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

شاید برای بسیاری از مردم این سوال پیش آمده باشد که این ماده از چه چیزی تهیه و فرآوری می شود. در این مطلب هرچند کوتاه ما به مواد و عناصر و تشکیل دهنده بیکینگ پودر می پردازیم که این مواد با نام های پودر قلیایی، نشاسته خنثی و نمک دارای اسید مرسوم می باشد.

مواد دارای اسید و دارای قلیایی باعث این می شوند تا بیکینگ پودر این خاصیت را پیدا کند که بتواند به خمیر حالت ورد آوردن را بدهد.

همچنین نشاسته موجود در بیکینگ پودر که از نشاسته ذرت و یا نشاسته سیب زمینی می باشد می تواند به جذب رطوبت و بیشتر شدن مقدار توان پودر مورد اشاره در مدت زمان که ذخیره شده است کمک کند.

بیکینگ پودر یا بکینگ پودر؟

در کشور ما اکثر مردم به اشتباه یا در تلفظ و یا در نوشتاری این ماده را به اسم بکینگ پودر می شناسند اما در حالی که بیکینگ پودر یک کلمه غیر ایرانی و لاتین است و معنی آن هم همان پخت و پز موجود در پخت شیرینی و کیک می باشد. پس بهتر است به جای استفاده از لغت بکینگ پودر از کلمه بیکینگ پودر استفاده شود.

امروزه از بیکینگ پودر در پخت انواع کلوچه ها، کیک، نان و سایر محصولات و موادی که دارای خمیر شل هستند استفاده می شود.

استفاده از بیکینگ پودر به این دلیل مورد استفاده قرار می گیرد که خمیرها در حالت عادی توان نگاه داشتن گاز های مورد نیاز برای پخت و تهیه مواد شیرینی و کیک پزی را ندارند لذا می بایست در اسرع وقت به مواد و عوامل تخمیر کننده همچون بیکینگ پودر و جوش شیرین واکنش پیدا کنند.

نقش بیکینگ پودر:

همانطور که قبلا هم به آن اشاره شده بود، بعد از برخورد مواد اسیدی و بازی با هم یک واکنش رخ داده و تولید گاز می شود. این کار به این منظور صورت می گیرد تا مواد اولیه ما تا قبل از برخورد آب به آن واکنشی از خود نشان ندهد. اما بعد از این که بیکینگ پودر با آب برخورد کند و دارای رطوبت شود اسید ها و باز های موجود در مواد دچار واکنش شده و از خود گاز دی اکسید کربن تولید میکنند و زمانی که این گازها تولید شدند در خمیر گیر افتاده و به دلیل عدم راه خروج باعث تورم و پف کردن کیک می شوند.

این را هم باید بدانیم که نشاسته های اضافه شده به بیکینگ پودر باعث این می شود که رطوبت های موجود جذب و از واکنش های بعدی در زمان نگهداری پودر جلوگیری بعمل آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.