مجله رویسا

زمان ماندگاری ادویه ها

زمان ماندگاری ادویه ها

زمان ماندگاری ادویه ها چقدر است؟

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که مدت زمان ماندگاری هر ادویه چقدر است و آیا هر کدام دارای تاریخ مصرف منحصر به فردی هستند یا خیر.

اکثر ادویه ها محصول تولید کارخانه ها نیستند و فرآیند خاصی هم برای تولید آنها در نظر گرفته نمی شود. پرمصرف ترین ادویه ها به صورت کامل از محل تولید به کارخانه ها انتقال و در آنجا فرآیند آسیاب کردن آنها شکل می گیرد. بعد از پودر شدن ادویه ها در کارخانه، به وسیله برخی روش ها همانند اشعه گاما ضدعفونی و سپس به صورت دقیق بسته بندی و روانه بازار مصرف می شوند.

اکثر ادویه های مورد استفاده در کشور ما وارداتی هستند و در کشورهایی همچون هند، بنگلادش و … کاشت، داشت و برداشت می شوند و سپس در قالب صادرات وارد ایران می شوند.

زمان ماندگاری ادویه ها

شاید برای شما هم اثبات شده است که ادویه ها به عنوان مقاوم ترین مواد در مقابل فساد بوده و مدت زمان فسادپذیری بیشتری هم نسبت به برخی چاشنی ها همچون رب دارند. اکثر ادویه های پودر شده که در بازار موجود و در دسترس مردم هستند به صورت تقریبی دارای زمان ماندگاری یکسانی هستند. دلیل این هم خشک بودن ادویه ها به واسطه عدم وجود رطوبت در آنهاست که در برخی مواقع میتوان تا 2 سال از ادویه ها استفاده کرد. ادویه هایی مانند دارچین ، فلفل سیاه و … در صورت خالص بودن مدت زمان بیشتری قابل نگهداری می باشند و همچنین امکان رطوبت و فاسد شدنشان هم کمتر است.

البته اکثر ادویه های موجود در بازار به صورت وارداتی از سایر کشورها وارد ایران شده و با انجام آزمایشات تخصصی قابل تشخیص هستند اما در صورت علاقه به ادویه های کاملا خالص میتوانید با مراجعه به عطاری ها ادویه مورد نظر خود را دریافت و در منزل اقدام به پودر نمودن آنها نمائید.

اما برخی ادویه ها همانند زردچوبه به واسطه سخت بودن امکان پودر کردنشان در خانه وجود ندارد و میبایست حتما به صورت پودری خریداری شوند.

ادویه ها با قرار گرفتن در معرض هوای خشک و خنک فاسد نمی شوند و میتوان از آنها در مدت زمان طولانی استفاده کرد. البته یکی از دلایل دیگر عدم خرابی برخی ادویه ها این است که خود ادویه ها خاصیت ضد میکروبی دارند و میکروب با وجود محیط خشک و خنک شرایط رشد پیدا نخواهند کرد. اگر ادویه ها در معرض هوای گرم و مرطوب قرار بگیرند امکان فاسد شدن و خرابی آنها هم بالا می رود که این خرابی ها می تواند به شکل تغیر رنگ، تغییر طعم و بو، بوجود آمدن حالت خمیری و چسبنده، رشد میکروب ها و … نمایان شود.

همچنین یکی از شرایط رشد ادویه ها کار با قاشق خیس و دارای رطوبت در هنگام استفاده از ادویه ها می باشد.

بهترین روش برای نگهداری ادویه ها استفاده از ظروف مخصوص جهت نگهداری آنها می باشد. به عنوان مثال برای نگهداری برخی ادویه ها همچون فلفل و زردچوبه باید از ظرف های غیر قابل نفوذ استفاده شود و پس از استفاده سریعا درب آنها بسته شود.

توصیه میشود که در صورت امکان از ادویه های کامل و یا پودر شده بدون افزودنی استفاده شود، زیرا با این کار میتواند حداقل به این اطمینان خاطر برسند که ادویه های مورد استفاده آنها سالم و فاقد بار میکروبی هستند.

ما به شما پیشنهاد می دهیم که از ادویه های اصل و فاقد هرگونه مواد افزودنی همچون محصولات فروشگاه اینترنتی رویسا استفاده کنید. زیرا محصولات این فروشگاه تولید شده از بهترین و مرغوب ترین مواد اولیه می باشند و در سخت گیرانه ترین شرایط آزمایشات و بازرسی ها تولید و به بازار مصرف عرضه می شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.