مجله رویسا

پرمصرف ترین مواد اولیه قنادی و شیرینی پزی

اگر شما به تازگی شیرینی پزی را آغاز کرده اید، آشنایی با مفاهیم و مواد اولیه قنادی یکی از ضروریات میباشد. در ادامه با ما همراه باشید تا قدم به قدم در دنیای شیرینی پزی گام بردارید.

آرد :

آرد مهمترین بخش تشکیل دهنده کیک است که سبب انسجام دیگر مواد به هم خواهد شد و باعث ساختار اسفنجی کیک میشود. آردها به دلیل تفاوت میزان گلوتن، از یکدیگر متمایز میشوند. گلوتن نام پروتئینی است که از وَرز دادنِ آرد بدست میاید.

آرد گندم، آرد سفید، آرد سه صفر، آرد برنج، آرد ذرت و آرد نخودچی در مدل ها و کیفیت های مختلف تعدادی از آردهایی است که روزانه با آن ها سرو کار داریم. نکته مهم این است که هرگز نباید از آرد گندم گلوتن بالا در تهیه کیک استفاده کرد چرا که میزان گلوتن زیاد موجود در آن باعث سفت و خشک شدن کیک خواهد شد.

شکر :

شکر نیز یکی دیگر از ارکان اصلی شیرینی پزی میباشد.

علاوه بر شکرسفیدی که به صورت متداول در بازار موجود است و اکثرا استفاده میشود، شکر قهوه ای نیز نمونه دیگری است که به دلیل میزان کالری کمتر، در سلامت و البته کاهش وزن، تاثیر مثبت خواهد داشت. پس اگر از جمله افرادی هستید که به شیرینیجات علاقه مند و در عین حال نگران افزایش وزن خود هستید از شکر قهوه ای برای پخت کیک استفاده کنید.

جوش شیرین:

از جوش شیرین در کیک پزی و همچنین پخت نان استفاده میشود. پوک شدن نان و شیرینی در اثر هوادهی، دلیل استفاده از این محصول میباشد. جوش شیرین باعث تیره تر شدن رنگ بیسکوییت و شیرینی خواهد شد. اگر مدت زمان پخت شیرینی کوتاه است از جوش شیرین و در غیر این صورت از بیکینگ پودر استفاده نمایید.

 تشخیص جوش شیرین سالم از فاسد:

اصولا جوش شیرین به مواد اسیدی مانند سرکه، ماست، کاکائو، عسل، آب مرکبات و … واکنش خوبی نشان می دهد و به محض مخلوط شدن با مواد اسیدی، دی اکسید آزاد می کند و  واکنش تخمیری آن شروع می شود اما این واکنش زمان زیادی طول نمی شود و باید  کمی سرعت عمل داشت و کار را به پایان برد تا خاصیتش از بین نرود و تاثیر مثبت را روی آن ماده غذایی بگذارد.

برای انجام این آزمایش کافی است ۱/۲ قاشق مرباخوری سرکه را به ۱ لیوان آب ولرم اضافه کنید و سپس مقداری جوش شیرین به آن اضافه کنید در صورت جوشیدن و بالا آمدن متوجه سلامت جوش شیرین خواهید شد.

بیکینگ پودر :

بیکینگ پودر ماده ای شیمیایی برای عمل آوری کیک و نان است که جهت پف کردن و سبک تر شدن بافت کیک و شیرینی مصرف میشود. مزه تلخ آن به علت از مواد تشکیل دهنده آن است که حالت بازی دارند. اگر مدت طولانی ات که از خرید بیکینگ پودر گذشته و از تاریخ انقضای آن مطمئن نیستید، برای تست از روش زیر استفاده کنید.

 تشخیص بکینگ پودر سالم از فاسد:

بکینگ پودر ماده ای است که در آب هم واکنش نشان می دهد پس برای امتحان آن کافی است ۱ قاشق چایخوری از این ماده را با ۱/۲ لیوان آب مخلوط نمایید که در صورت جوشیدن و بالا آمدن متوجه سالم بودن آن می شوید.

پودرهای آماده کیک :

اگر فرصت کافی برای صرف وقت در آشپزخانه ندارید، پیشنهاد رویسا، استفاده از پودرهای کیک آماده میباشد. بسیاری از این پودرها فقط با ترکیب آب یا شیر و چندعدد تخم مرغ آماده میشوند. لذا در عین حال که سرعت عمل را بالا میبرند، از نتیجه کار نیز مطمئن خواهید بود زیرا ترکیب اولیه پودرهای آماده، بسیار دقیق اندازه گیری شده است.

خامه ها:

خامه نیز انواع مختلفی دارند. تفاوت خامه ها در میزان درصد چربی آنهاست.

شیرخامه، خامه سبک، خامه سنگین، خامه ویپینگ، خامه دوبل، باتر کیریم  و رویال آیسینگ انواع مختلف آن میباشد. پودر خامه نیز یکی از محصولاتی است که برای تزئین کیک با ماسوره استفاده میشود. پودر خامه در حقیقت همان خامه است که رطوبت خود را از دست داشته باشد. نسبت به گرما مقاوم بوده و بسیار فرم پذیر است و نیاز به شیرین کردن ندارد.

مواد اولیه قنادی طیف گستره ای دارد و بسیاری از محصولات همچون ژلاتین، آگارآگار، رنگ های خوراکی، اسانس ها، نمک، کاکائو، شیر، انواع مغزها و … را شامل میشود که هریک در نتیجه نهایی کیک، تاثیر بسزایی خواهند داشت.

علاوه بر میزان دقیق مواد مورد نیازکه یکی از طلایی ترین نکات شیرینی پزی محسوب میشود و بر طعم، حجم و بافتِ مطلوبِ کیک اثرگذار است، تازه و با کیفیت بودن مواد اولیه نیز بسیار حائز اهمیت میباشد.

منبع: www.malibumarket.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.