رویسا
فرق بین فلفل سیاه و فلفل سفید
...

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که پودر فلفل سفیدی که در اکثر جاها از آن به عنوان یک چاشنی و طعم دهنده استفاده می شود به چه صورت و دارای چه نوع خاصیت و فوایدی است، لذا جهت آشنایی بیشتر با فلفل از جمله فلفل سفید و همچنین تفاوت آن با فلفل سیاه لطفا به مطالعه این متن بپردازید.

در اولین گام ما به تفاوت بین فلفل سفید و سیاه می پردازیم، زیرا هر دو این محصول از یک بوته به وجود می آیند.

فرق بین فلفل سیاه و سفید:

فلفل سیاه میوه کال بوته فلفل است که در هنگام برداشت به رنگ سبز می باشد. در ادامه و بعد از برداشت فلفل کال و سبز رنگ از بوته، آن را پخته و سپس خشک می کنند تا به رنگ سیاه و چروک تبدیل شود.

همانند فلفل سیاه، فلفل سفید هم مربوط به میوه  بوته فلفل می باشند که بر خلاف فلفل سیاه تا قبل رسیدن از بوته چیده نشده و رنگ آن هم در هنگام برداشت و بعد از رسیدن به رنگ قرمز تیره می باشد.

فلفل سفید را بعد از برداشت از رو یبوته در آب ریخته و خیس می دهند تا پوست بالایی آن شروع به افتادن کند. بعد از افتادن پوست فلفل، دانه سفید رنگ داخل آن نمایان و این همان فلفل سفیدی است که در حوزه صنعت غذا به صورت خشک شده و یا به صورت پودری در دسترس همگان قرار می گیرد.

در بحث مزه و تندی، هر دو نوع فلفل کار خود را به خوبی انجام می دهند و بعد از اضافه شدن به غذا طعم تند و تیزی به غذا می دهند. اما در اینجا باید این موضوع را هم مطرح کنیم که تندی فلفل سیاه به دلیل جدا نشدن پوست اولیه آن بیشتر از فلفل سفید بوده و مزه ای خاصی هم می دهد، در عوض فلفل سفید مزه ای تیز و بویی تند دارد.

همانطور که از قبل گفته شد هر دو فلفل سفید و سیاه از یک بوته بوده و دارای شباهت هایی یکسان در تمام موارد به جز مختصر تفاوتی در نوع طعم و مزه به هم دارند. فلفل سفید و فلفل سیاه سرشار از ویتامین های مغذی از جمله ویتامین K-A-C و منابع خوب فیبر رژیمی بوده و دارای قندی به مراتب کمتر و کلسترول صفر می باشند.

حال لازم است در اینجا تفاوت های فلفل سفید و فلفل سیاه را از جمله نحوه فرآوری و تولید به اختصار توضیح دهیم:

  • تفاوت در نحوه فرآوری و تولید:

فلفل سفید و سیاه هر دو از یک بوته هستند. دانه های فلفل سیاه زمانی که به مرحله قبل رسیدن می رسند چیده می شوند و سپس برای اینکه به حالت خشک و چروکیده درآیند جلوی نور آفتاب قرار گرفته و خشک می شوند و این فرآیند باعث این می شود تا لایه بیرونی فلفل سیاه شود. بر خلاف فلفل سیاه، فلفل سفید تا هنگام رسیدن کامل بر روی بوته می ماند و بعد از چیده شدن در داخل آب قرار می گیرد تا پوست بیرونی آن نرم شود و در ادامه فلفل سفید هم جلوی نور خورشید قرار می گیرد تا رنگ آن به حالت سفید در آید.

  • تفاوت در عطر:

تفاوت در عطر فلفل سفید و سیاه آنها را از هم جدا میکند به طوری که اکثر آشپزان و متخصصین حوزه آشپزی بر این عقیده استوارند که فلفل سیاه دارای عطری به مراتب تندتر از فلفل سفید است.

  • تفاوت در تندی:

بعد از چشیدن فلفل سفید، طعم و مزه تند آن سریعا حس می شود. این را هم میبایست خاطرنشان کنیم که فلفل سیاه هم تند است اما تندی آن هسته تر و بعد از جویدن حس می شود که این موضوع ارتباط مستقیمی با میزان حس چشایی و تشخیص مزه هر فرد دارد.

  • میزان روغن‌های معطر:

طی تحقیقات بعمل آمده مشخص شد که فلفل سیاه دارای ترکیبی از روغن معطر بوده که این میزان به صورت عدد به 3 درصد می رسد.

  • ارجحیت در غذاهای مختلف:

استفاده از فلفل سیاه یا سفید در غذاهای مختلف با هم فرق می کند و در اکثر غذاهای مورد استفاده در بین قاره ا از فلفل سیاه استفاده می شود اما اکثر کشورهای شرق اسیا از فلفل سفید استفاده می کنند و طعم و مزه غذاها را تغییر می دهند.

  • تفاوت در بو:

به این دلیل که فلفل سیاه در مرحله فرآوری داری لایه بیرونی است و خود این لایه ایجاد کننده بوی تند بوده به عطر و طعم هم کمک شایانی می کند، لذا فلفل سیاه دارای بویی به مراتب بیشتر از فلفل سفید است و به دلیل برداشتن لایه بیرونی این بو در فلفل سفید کمتر است.

  • ارزش دارویی:

در بحث ارزش دارویی فلفل سفید و سیاه باید این به این نکته اشاره کرد که فلفل سفید دارای ارزش دارویی بیشتری از فلفل سیاه است و فلفل سفید در درمان و طب سنتی باستان از جمله کشور چین بیشتر مورد کاربرد و استفاده قرار میگیرد.

  • میزان حساسیت:

با توجه به مطالعات صورت گرفته از سوی کارشناسان متخصص، این نتیجه حاصل شد که افراد دارای حساسیت به فلفل، در هنگام مواجه با فلفل سیاه عکس العملی بیشتر و سریعتری از خود نشان می دهند. زیرا فلفل سیاه به خاطر کامل بودن اجزای تشکیل دهنده از جمله لایه بیرونی واکنشی سریعتر در مواجه با افراد حساس به طعم و بوی تند از خود نشان می دهد.

  • تفاوت در ماندگاری:

فلفل سیاه در مقایسه با فلفل سفید دارای ماندگاری بیشتری است و میتوان از آن به مدت طولانی تری استفاده کرد. اما فلفل سفید بعد از ماندگاری زیاد فاسد و در ادامه تلخ و غیر قابل استفاده خواهد شد.

 

فلفل سفيد

کامنت بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید0
هیچ محصولی را به سبد خرید اضافه نکردید
ادامه خرید
0