مجله رویسا

چگونه برنج اصل را از برنج تقلبی تشخیص دهیم

چگونه برنج اصل را از برنج تقلبی تشخیص دهیم

خوب میدانیم که برنج به عنوان پرمصرف ترین غذاهای مردم جهان از جمله ایرانیان محسوب می شود و در برخی از موارد هم با بی تدبیری و عدم مدیریت کافی محصولات نامرغوب و یا تقلبی به بهانه ناتوان بودن ایران از پوشش دادن کل مصارف ایرانیان وارد بازار می شوند.

این در حالی است که ایران خود یکی از صادر کنندگان برنج دنیا به شمار می آید.

در این سال ها شاهد ورود برنج های تقلبی و نامرغوب از گوشه کنار دنیا به ایران می باشیم که این واردات اغلب از کشور چین، پاکستان و هند صورت می پذیرد که شوربختانه برخی از این برنج ها از نامرغوب بودن گذشته و وارد بحث تقلبی بودن می شوند که عمده این تقلب ها استفاده از پلاستیک و مواد شیمیایی در تولید برنج تقلبی است.

لذا با توجه به حجم زیاد واردات محصولات تقلبی و شیمیایی میبایست راهکارهای شناسایی آن را هم دانست، زیرا هیچ فردی تمایل به پرداخت وجهی برای خرید یک محصول تقلبی و زیان بار را ندارد لذا در اینجا روش های بررسی برنج اصل و تقلبی را خدمتتان ارائه خواهیم کرد.

راه تشخیص برنج تقلبی

اولین گام:

یک ظرف را با آب پر کرده و مقداری از برنج مورد اشاره را در داخل آن بریزید، اگر برنج ریخته شده در ظرف ته نشین شد این نشان از اصل بودن و خبرهای خوب برای شماست و اگر برنج ته نشین نشدن و روی آب شناور ماند که دلیلی بر وجود پلاستیک و تقلبی بودن آن است.

دومین گام:

در اینجا کافی است مقداری از برنج مورد اشاره در دراخل ظرف پر از آب بریزید تا بپزد و حالت نرم و مرطوب وار به خود بگیرد. در ادامه برنج پخته شده را در درون یک ظرف پلاستیکی و یا نایلون بریزید و آن را در فضای آزاد جلوی نور خورشید قرار دهید تا چند روز بماند، اگر در مدت برنج مورد آزمایش ما کپک زد این علامت اصل بودن برنج است و در غیر این صورت نشان از تقلبی بودن محصول و وجود پلاستیک در برنج خریداری شده می باشد.

سومین گام:

روش دیگری هم برای تشخیص برنج اصل از تقلبی وجود دارد به این صورت که میبایست برنج را در داخل هاون ریخته و اقدام به آسیاب آن کنیم، در صورت خورد و پودر شدن برنج به طبیعی و اصل بودن آن پی میبریم و در صورت خورد و پودر نشدن به همراه علائمی مانند رنگ زرد در داخل هسته، میبایست به تقلبی و غیر طبیعی بودن برنج پی برد

چهارمین گام:

در آخرین روش پیشنهادی در خصوص تشخیص برنج اصل از بدل نیازمند به حرارت داریم، به این صورت که برنج را بر روی حرارتی همانند حرارت اجاق قرار داده و شروع به گرما دادن به برنج میکنیم، اگر برنج ذوب نشد و تغییر حالت نداد برنج خریداری شده اصل است و اگر ذوب شد و علاوه بر تغییر حالت بوی بد و دود ناشی از سوختن هم از آن خارج شد خبر از تقلبی بودن برنج دارد.

 

برای کسب اطلاعات در مورد کشت دوم برنج کلیک کنید کشت دوم برنج در مازندران در اکثر شهرها انجام می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.