مجله رویسا

عوارض برنج پاکستانی و هندی چیست؟

عوارض برنج پاکستانی و هندی چیست

عوارض برنج پاکستانی و هندی چیست ؟

برنج هایی که حاوی آرسنیک هستند.

حتما از مضرات و خطرات مربوط به برنج های خارجی از جمله هندی و پاکستانی بسیار شنیده اید.

یکی از مشکلات عمده صنایع غذایی مربوط به سموم و مواد شیمیایی موجود در صنایع غذایی می باشد که به طور مستقیم و غیر مستقیم وارد مواد مصرفی جامعه می شود.

امروزه این سموم حتی به کشورهای توسعه یافته و پیشرفته هم نفوذ کرده و این سموم به عنوان یکی از معضلات این کشورها به شمار می آید که ناخواسته مردم همه روزه در حال مصرف این سموم و غذاهای شیمیایی هستند. یکی از این مواد شیمیایی و خطرناک مربوط به ماده ای با نام آرسنیک می باشد که در برنج های تقلبی به وفور یافت می شود.

آرسنیک چیست ؟

به طور خلاصه آرسنیک همان مرگ موش در حالت اکسید است و در جدول تناوبی به نام اختصاری As شناخته می شود.

این ماده در تهیه حشره کش ها، صنایع رنگ، چسب، صنایع چوب هم مورد استفاده قرار می گیرد.

وجود این ماده سمی و خطرناک در مواد غذایی باعث اسهال و دل پیچه میشود که این این امراض در دراز مدت تبدیل به سرطان، بیماری های عروقی، خونی و … می شود و می توان آرسنیک را به عنوان یکی از خطرناک ترین و مرگ بارترین ماده در صنایع غذایی تبدیل کند. این ماده زمانی کشف شد که تولید کنندگان به جای عرضه برنج های اصل، به عرضه برنج تقلبی و ساخته شده در کارخانجات روی آوردن.

طبق تحقیقات به عمل آمده مشخص شد که میزان درصد آرسنیک در برنج های نامرغوب به مراتب بیشتر از سایر مواد غذایی دیگر است زیرا برنج های کشت شده در زمین های نامناسب و تقویت شده با سموم شیمیایی یکی از بهترین شرایط برای رشد آرسنیک را دارا می باشد.

در حالت کلی محصولاتی که در خاک رشد و پرورش می یابند حائز این شرایط می شوند که این موضوع ارتباط مستقیمی با خاک هم دارد. به عنوان مثال محصولات مربوط به کشور بنگلادش به مراتب دارای درصد بالایی از آرسنیک نسبت به کشور آمربکا می باشند.

 

آرد برنج چیست؟

چرا برنج قهوه ای ؟

آرد جو چیست؟

آرد سوخاری و دانستنی های آن

4 نظر در “عوارض برنج پاکستانی و هندی چیست؟

  1. بهرام گفت:

    درود بر شما ” سپاسگزارم از اطّلاع رسانی بهینه شما
    چند سالیه بجای برنج ایرانی وهندی برنج پاکستانی مصرف میکردیم

    شما میفرمایید برنج ایرانی مصرف کنیم ولی نمیتوانیم بخریم (گرونه)
    آیا پاکستانی وهندی دارای حاوی آرسنیک هستند . یعنی همه محصولات این دو کشور ؟

    شما پیشنهاد کدام برنج ایرانی را میدهید برای خانواده ای که ماهی دو میلیون درآمد دارد
    ودارای 4 نفر هم هستیم و پس اندازی هم نداریم و فقط میتوانیم نان و بعضی موقع ها سیب زمینی و لبنیّات و فقط ماهی 10 کیلو برنج پاکستانی کیلویی 8000 تومانی بخیریم . شما بفرمایید چه باید کرد . گناهمان چیست (زندگی) یا شرمندگی در برابر زن و بچّه ها
    والبتّه بازهم خدا را شکر میکنم که مستأجر نیستیم و سرپناهی داریم . خدایا بداد مظلومان برس – رمضانی از تهران 02166469629

    1. رویسا گفت:

      با سلام، پیشنهاد میشود از برنج های پرمحصول همچون فجر و شیرودی که هم خوش پخت و هم خوش عطر هستند استفاده نمائید.
      البته میتوان در چنین شرایطی که فرمودید نیم دانه و یا لاشه برنج های ایرانی را با سایر برنج های خارجی مخلوط کرد تا درصد استفاده از برنج های خارجی مورد دارد کمتر شود.
      در کل استفاده از خود نیم دانه و یا لاشه برنج ایرانی به مراتب بهتر از برنج های خارجی است.

    2. علیرضا گفت:

      تبلیغ برنج ایرانی و لاشه و … نکنید همون برنج ایرانی رو بررسی کنید متوجه میشید که بصورت کاملا علمی ثابت شده که برخی از سموم خاص هم هستن در برنج های ایرانی درصدش بیشتر از برنج خارجی هست !!
      در کل برنج کمتر بخورید بهتره اما اگه ناچار به انتخاب هستید دیکه فرق زیادی بینشون نیست !
      البته همه میدونیم برنج ایرانی خوشمزه تر و معطر هست اما الان ۹۹٪ برنج های ایرانی هم قاطی دارن مطمئن باشید !!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.